FİB Haber Basın Açıklaması: "Kardeşliğimiz bozulmasın!"

Gelin Yerel seçimleri bir bayram havasında dostça birlik ve beraberlik içinde demokratik bir havada ayrıştırmadan kırmadan incitmeden ötelemeden karşılayıp bunun keyfini hep birlikte yaşayalım...! Biz bunu başaracak güç anlayış olgunluğa sahibiz.Yeterki gücümüzün farkına varalım...

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere 15 gün kaldı. Tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de siyasi partilerin çalışmaları ve seçim heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Bizde Nevşehir’de  faaliyet gösteren siyasi partilerimizin ve Nevşehir merkeziyle tüm ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarımızın haberlerini siz kıymetli okurlarımıza Nevşehir'in en çok takip edilen sitesi www.fibhaber.com olarak tarafsızlık içerisinde tüm adaylara aynı mesafede durarak vatandaşlarımıza ulaştırıp bilgi sahibi ediyoruz.

Nevşehirin en çok okunan ilk interaktif haber sitesi olarak 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde ders çıkartarak, yapmış olduğumuz hataları en aza indirerek dikkatli bir şekilde davranıyoruz. Bildiğimiz şey 30 Mart’ta Nevşehir'de Ya Hasan Ünver le Bi'daha diyerek AK Partiye oylarımızı verip Devam Yok yola Devam diyeceğiz yada Şimdi Artık Nevşehir'de Değişim Zamanı diyerek Mehmet Varol'la MHP ye oylarımızı verip bunlardan birinin bu seçimi kazanacak olmasıdır.

Yine aynı heyecanı yaşayan Nevşehir in ilçeleri ve beldelerindede aynı atmosferle birlikte sıcak saatler yaşıyoruz.

15 Gün sonra; Kazanan adayın yakınları ve taraftarları sevinecek, kaybedenlerinki üzülecek ve çeşitli bahanelerle suçlamalarda bulunacaklardır. Şu ana kadar ki geçmiş yerel seçim süreci Nevşehir’de tüm adaylar ve taraftarları arasında saygı ve sevgi içerisinde geçmiştir.

Birkaç gündür bazı ilçe ve beldelerde yaşanan sıcak saatler özellikle sert söylemler bizleri çok üzmektedir. Farklı farklı seçim bölgelerinde bir takım Sert demeçler,Bilbordlarda yırtılan resimler,duvar yazıları ile yok Bir adayın özel hayatı, yok diğer adayında geçmişteki ticari ilişkileri kahve toplantılarında seçim malzemesi yapıldığını üzülerek duymaktayız.

Kimse kusura bakmasın. Bundan sonra kişilerin özel hayatı ve farklı farklı iddialar çirkin söylemler ilgili haberleri bize göndermesinler. Yayınlamayacağız. Zaten bu konulardan da siyasi rant elde edeceğim düşüncesi içerisinde olan yanılır. Adaylar vatandaşların karşısına yaptıkları icraatlar ve projelerle çıkmak zorundadır. Çünkü 30 Mart’tan sonra barış, sevgi ve hoşgörü ortamında kardeşçe yaşadığımız Nevşehir’imiz de bu güzelliklerin bozulmasını istemiyoruz. Kimsede bizi alet etmesin. 

Önemli Not: FİB Haber Sitemizde seçim sürecinde siyasi haberlerde yorumları yayınlamayacağız...!

Nevşehir de Siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşeceğini,dedikodu,iftira boyutlarına varan söylemler,bayrak,afiş bilbort resim yırtmaları,duvar yazıları ve kaba kuvvetin demokratik ortamlarda yerinin bulunmadığını, bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere asla fırsat verilmemesi gerektiğini önemle belirtiyoruz.
Biz açıkcası çirkin, iftira boyutuna varan söylemleri,sert açıklamalarla eylemleri ve sitemizde siyasi haberlere yapılan mesnetsiz yorumları yayınlamayacağız. Sırf koltuk kavgasında olanların yaşadıkları hizmet değil rant peşinde koşanların kaygılarına ortak olmayacağız...

FİB Haber Merkezi Genel Yayın yönetmenimiz Fikret Çapacı ve Genel :koordünatörümüz İbrahim Uysal yapmış oldukları  açıklamasında; 30 Mart Yerele Seçimi sonuna kadar 15 gün boyunca Siyasi seçim haberlerine yapılan hiçbir yorum kesinlikle yayınlanmayacaktır...

 Seçim döneminde tüm partilerin barış, demokrasi çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Demokrasi, barış demektir. Demokrasi, kardeşlik demektir. Bu süreç içinde rekabetten doğan sıkıntıların da anlayışla, huzurla geçirilmesini yürekten temenni ediyoruz” dediler. 

Siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşeceğini, kaba kuvvetin demokratik ortamlarda asla yerinin bulunmadığını belirten açıklamalarında, şöyle devam etti:
“Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor. Demokratik olarak kazanımlarımız, siyasi, kültürel ve sosyal alanlardaki gelişmelerimiz bizim için kazanç hanemize yazılmaktadır.

Bu kazançları sıfırlamamak için el birliğiyle, gönül birliğiyle barış ve kardeşlik ortamımıza sahip çıkmalıyız. Bizleri ajite etmek isteyen, zihinlerimizi dönüştürmek isteyen, kanlı elleriyle bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermemeliyiz.

Sadece bulunduğumuz bölgede değil, Anadolu'nun her karış toprağında bu kardeşlik iklimini ortadan kaldırmak isteyenlere bütün gücümüzle “dur” diyebilecek iradeyi sergilemeliyiz. Herkes kendisinden sorumlu olarak bu sürecin adaletli, kardeşlik ikliminde geçmesi yönünde üzerine düşen görevi yapmalıdır. Birilerinin tuzağına ve ağına düşmemek için, birbirimize sarılabilmeli, bu zor günleri el ele, yürek yüreğe vererek atlatabilmeyi başarabilmeliyiz. Eğer bunu başarırsak, seçimler sonunda kim kazanırsa kazansın, demokrasi kazanır, barış kazanır, kardeşlik kazanır.”

Saygılarımızla...

FİB Haber.Com