Nevşehir de Genç Yürekler, sabah namazında ​“Es salatu Hayrun Mine'n Nevm” (Namaz uykudan hayırlıdır) diyerek Kurşunlu Camisinde buluştular..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” sloganıyla hayata geçirilen proje ilimizde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi koordinesinde yapıldı.  Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'in oğlu ile katıldığı sabah namazı buluşmasına Gençlik Merkezi Müdürü Ersen Dörtkol ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sabah Namazı buluşmaları programı kapsamında 18 Kasım 2016 Cuma günü Nevşehir Merkez ve İlçelerde bulunan Gençlik Merkezleri da aynı anda sabah namazında saf tuttu.

STK temsilcileri, gençlik liderleri ve gençlerin yoğun katılımları ile Kurşunlu Camisinde Kur’an- ı Kerim tilaveti ve Yasin-i Şerif'in okunmasıyla başlayan etkinlikte sabah Namazı eda edildi.

Namaz sonrası eller semaya açılıp ülkemizin birlik ve beraberliği ile tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz için dualar okunarak salavatı şerifler getirildi.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İl Müdürü Mustafa Ünlüer şunları söyledi:
“Gençlik Merkezlerimizde Gençlerimizin Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri ve zararlı alışkanlıklardan korunacakları yıl içerisinde organize etmiş olduğu sosyal ve kültürel içerikli projelerden binlerce gencimizin faydalandığı birer cazibe merkezimizdir.

Gençlik ve spor Bakanlığımızın Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Sabah Namazları buluşmaları çerçevesinde İl ve İlçelerimizde yaptığımız planlama ile gençlerimizin yoğun katılımları ile gerçekleştirmiş olduğumuz  “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliklerimiz ile amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerimizin Ülkesine ve Bayrağına daha faydalı olacağıdır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlik merkezlerimiz ve tüm birimlerimizce gençlerimiz ile birlikte manevi ve kültürel değerlerimizi korumak için Sabah Namazı Buluşmaları ile sosyal, kültürel ve sportif içerikli projelerimiz gerçekleştirilmeye devam edecektir. 

Bu bağlamda bugün burada Spor Salonlarımızı, Gençlik Merkezlerimizi dolduran gençlerimizle birlikte Sabah Namazında Camilerimizi doldurduk. 

Faaliyetlerimizde bizlere her zaman destek olan başta sayın Valimiz İlhan Aktaş'a, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e, İl Müftülüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ilimiz STK temsilcilerine şahsım, kurumum ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.”