Hollanda polisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek için toplanan Türklere şiddet uyguladığı saldırıda yaralanan Hollanda Nevşehir Platformu Başkanı Şengezer Kürk, o anları anlattı.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde polis Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına polis köpekleriyle saldırmıştı. Saldırıda Türk vatandaşları da yaralanmıştı. Olayda yaralanan Hollanda Nevşehir Platformu Başkanı Şengezer Kürk, o dakikaları anlattı. Bakan Kaya’nın Başkonsolosluğuna alınamamasını protesto etmek için arkadaşlarıyla birlikte Rotterdam Başkonsolosluğu önünde protestolara katıldığını dile getirerek, “Hollanda’nın bu akıl almaz olayını protesto etmeye çalıştık. Ama polis zor kullandı. coplarla, atlarla köpeklerle bizlere saldırdı. Polisle herhangi bir müdahalemiz olmadı. Dağılmak istedik” ifadelerini kullandı.

"KESİNLİKLE POLİSE MÜDAHALEDE BULUNMADIK"

Polisin, Türk vatandaşlarının dağılmalarına izin vermediğini kaydeden Kürk, “Topluluk içinde provokatörler de vardı. Bunun sonucunda vatandaşlarımızdan galeyana gelenlerimiz de oldu. Kesinlikle polise müdahalede bulunmadık. Dağılmak istedik. Dağılmak isteyen vatandaşlarımıza polis izin vermedi hem de cop kullandı. Köpeklerle saldırdı. Bizler diğer STK temsilcisi arkadaşlarla barikat kurduk. Polisle, topluluk arasına barikat kurduk. Hollanda polisine dağılacağımızı belirtmemize rağmen arkamızdan sessiz bir şekilde kafamıza coplarla vurdular, köpeklerle saldırdılar. Kolumda kırıklar, başımda yara var. Ama benden daha ağır yaralı olan arkadaşlarımız var. Bu Hollanda tarihine kara bir leke oldu” ifadelerini kullandı.

İHA