Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan İBİŞ, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Doçentlik Sınavından sonra; Doçentlik ünvanını aldı.

 Aslen Nevşehirli HEMŞEHRİMİZ olup, bölgemizin başarılı futbol teknik direktörlerinden olan Doç. Dr. Serkan İBİŞ, Halen Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyor. Doç. Dr. Serkan İBİŞ ile birlikte Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda doçent sayısı; Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç .Dr. Serkan HAZAR ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Rüçhan İRİ ile birlikte üçe yükseldi.

Doç. Dr. Serkan İBİŞ’in Özgeçmişi

1973 yılında İzmit’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehir’de tamamladı. 1992 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne girdi. 1996 yılında bu bölümden mezun oldu. İstanbul Alibeyköy lisesinde ve Nevşehir Kardelen Kolejinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptı. 2000 yılında Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Niğde Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalında (Aerobik ve Anaerobik Egzersizin Bağışıklık Sistemine Akut Etkisi) isi

mli tezi ile Doktorasını tamamladı. 2014 Aralık ayında Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Doçentlik Sınavından sonra Doçentlik unvanını aldı.

Serkan İBİŞ; halen Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik Kurul Üyeliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, Niğde Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Sağlık ve Spor komisyon üyeliği, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi Bölüm Editörlüğü ve çeşitli Ulusal ve Uluslararası Bilimsel dergilerde değerlendirme kurullarında görev almaktadır. 8 uluslararası, 12 ulusal makalesi ve Uluslararası Kongrelerde 15 adet bildirisi bulunmaktadır.

Serkan İBİŞ; Nevşehir Köy Hizmetleri Spor, Niğde Bor Şeker Spor, İstanbul Bağlarbaşı Spor, kulüplerinde futbol oynamış olup, Niğde 51 spor ve Niğde Belediye Spor Futbol Takımlarında teknik direktörlük yapmıştır. Kayseri Bölgesi Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinde Eğitim Kurulu üyeliği yapmıştır. Serkan İBİŞ evli ve iki çocuk babasıdır.