İnsani Yardım Vakfı (IHH) Suriye iç savaşının başladığı günden bu yana rejim tarafından hapiste tutulan ve her türlü işkenceye maruz kalan kadınların serbest bırakılması amacıyla “Tutsak Kadınlar için Vicdan Konvoyu” oluşturuyor.

Suriye hapishanelerindeki kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olarak düzenlenen "Kadınlar için Vicdan Konvoyu" 6 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkacağı bildirildi.  Nevşehir İHH hanım komisyonunda katılacağı Vicdan Konvoyu Adına açıklamada bulunan Av. Gülden Sönmez, "Suriye zindanlarında zulüm altındaki kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünyaya sesleneceğiz "dedi.

Vicdan Konvoyu Adına tüm Nevşehirli hanımlara çağrıda bulunan Nevşehir İHH hanım komisyonu koordinasyon Kurulu Başkanı Sedef Öğütken, Suriyeli Kadınlar İçin “VİCDAN KONVOYU” Çağrısında bulundu.

Nevşehir İHH hanım komisyonu koordinasyon Kurulu Başkanı Sedef Öğütken, "Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkaracağımız uluslararası nitelikli ve sadece kadınlardan oluşan VİCDAN KONVOYU’na katılımınız ve desteğinizden memnuniyet duyacağız" dedi.


İrtibat : İHH Nevşehir Hanım Komisyonu : 0 505 451 88 47 - Sedef Öğütgen

Amacımız;
-­‐    Kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle gelen dramlarına dikkat çekmek ,
-­‐    Suriye’de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak
-­‐    Tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmektir.
Her görüşten, hukukçu, akademisyen, gazeteci, ev hanımı, işkadını, sporcu, sanatçı, STK temsilcisi, aktivist, işçi, memur, öğretmen, doktor, siyasetçi vb. çeşitli mesleklerden ve ülkelerden sadece kadınlar olarak otobüslerle konvoy oluşturacağız. 06.03.2018 tarihinde sabah basın açıklaması ile İstanbul’dan yola çıkarak sırayla İzmit, Sakarya, Ankara, Konya, Adana şehirlerinden geçerek Suriye sınırına ulaşacağız ve 08 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü sabahı Suriye sınırından dünyaya sesleneceğiz. Konvoy boyunca oyalı yazmalar sembolümüz olacak. Sınırda basın açıklamamızı yaptıktan sonra bir kamp ziyaretinde Suriyeli kadınlarla bir araya geldikten sonra İstanbul’a döneceğiz.


Vicdan Konvoyu :  "İşkence Görüyorlar  Tecavüze Uğruyorlar"

"İşkence Görüyorlar 
Tecavüze Uğruyorlar"
Kimse onları hatırlamak, görmek,  duymak istemiyor 

Vicdan Konvoyu Adına açıklamada bulunan Av. Gülden Sönmez, "Suriye zindanlarında zulüm altındaki kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünyaya sesleneceğiz "dedi.

Suriye zindanlarındaki 417 si küçük kız çocuğu olmak üzere 6736 kız kardeşimizin özgürlüğü için ULUSLARARASI VİCDAN KONVOYU’nu yola çıkarıyoruz.
Bizler Dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen, hukukçu, gazeteci, memur, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı, işkadını, esnaf vb kadınlar olarak Suriye zindanlarındaki kadınları dünyanın gündemine getirmek ve kurtuluşları için bir konvoy düzenliyoruz. Türkiyeli kadınlar olarak çağrımıza dünyadaki kadınlar da destek veriyorlar.  55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadın OTOBÜSLERLE oluşturduğumuz VİCDAN KONVOYU ile 06.03.2018 sabahı kitlesel basın açıklaması ile İstanbul’dan yola çıkıp sırasıyla İzmit, Sakarya, Ankara, Adana şehirlerinden geçerek Suriye sınırına ulaşacağız ve 08 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü sabahı Suriye sınırından dünyaya sesleneceğiz. 
Amacımız; 
-    Kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana maruz kaldıkları işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle gelen dramlarına dikkat çekmek ,
-    Suriye’de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak
-    Tüm  insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmektir. 

Siz de Vicdan Konvoyu’na katılabilir, duyurumuza destek verebilir veya konvoyu uğurlayabilirsiniz.
Suriye zindanlarından yükselen çığlığı duymanız, vicdanınızla karşılık vermeniz duası ve dileğiyle

Av. Gülden Sönmez 
Vicdan Konvoyu Adına 

Detaylı Bilgi İçin : www.vicdankonvoyu.org
Konvoya Başvuru İçin: http://www.vicdankonvoyu.org/basvuru-formu/
İstanbul Dışından Katılım İrtibat Noktaları İçin http://www.vicdankonvoyu.org/iletisim/
Bize Ulaşmak İçin :  [email protected]