Köy Yollarında Aralıksız Çalışılıyor

 

Niğde İl Özel İdare ekipleri köy yollarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir önceki gün kapalı olan 84 köy yolu ekiplerimizin yoğun gayretiyle açıldı. Tipileme dolayısıyla tekrar kapanan 51 köy yolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

            Vali Âlim BARUT karla mücadele ile ilgili yaptığı son değerlendirmesinde;

 

            "Karla mücadele belediye köy yolu diye bir ayrıma gidilmeksizin ekiplerimiz çalışıyor. Hasta, cenaze ya da bir başka acil durum bulunan ünitelere öncelik veriyoruz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

            Halkımızdan isteğimiz köy yolu açılsın diye "Köyümde hasta var", "Cenaze var" gibi yanlış beyan vermemesidir. Böyle bir durum olmayıp da bu şekilde bilgi veren vatandaşlarımız belki gerçekten hasta, cenaze olan bir köy yolunun açılmasını engelleyebilir. Bu konuda hassas davranılmasını gerek muhtarlarımızdan, gerek halkımızdan istiyorum.

 

            Edindiğim son bilgiye göre ilimizde 51  köy yolu kapalıdır. Bu yollarında bugün akşam saatlerine kadar açılması için İl Özel İdare ekiplerimiz var gücüyle çalışmaktadır." dedi.

 

09/01/2013-13:25

 

KARLA MÜCADELEYİ 8 EKİP SÜRDÜRÜYOR. TOPLAM 10 GREYDER, 3 KAMYON ve 2 JCB VASITASIYLA KARLA MÜCADELE YAPILIYOR.

 

KARLA MÜCADELE YAPAN EKİPLERİN YOL GÜZERGAHLARI

 

1.EKİP: Fesleğen, Hançerli, Küçükköy, Okçu, Kaynarca, Halaç, Kılavuz, Karamahmutlu, Karacaören köyleri.

 

2. EKİP: Özyurt, Üçkapılı köyleri.

 

 3.EKİP: Havuzlu, Gökbez, Postallı, Kürkçü, İmrahor, Başmakçı, Toraman, Eminlik, Hüsniye, Handeresi, Gedelli, Çifteköy, Ünlükaya, Elmalı, Ovacık, Güney, Altay köyleri.

 

4.EKİP: Narköy, Gösterli, Kömürcü köyleri.

 

5. EKİP: Gümüş, Maden, Alihoca, Hasangazi, Kolsuz, Kavuklu., Karacaören, Hacıbekirli, Tekneçukur köyleri.

 

6. EKİP: Ballı, Yaylayolu, Pınarcık, Hasaköy, Tırhan, Çınarlı, Murtaza, Sultanpınarı, Şeyhler, Mahmutlu, Çardak, Ovalıbağ, Gösterli, Narköy köyleri.

 

7. EKİP: Uluağaç, Kiçağaç, Kızılören, Kavlaktepe, Orhaniye, Sulucaova, Kocapınar, Aşlama, Himmetli köyleri.

 

8.EKİP: Uluağaç, Sulucaova, Eynelli, Pınarbaşı, Demirkazık, Çukurbağ, Elekgölü, Kavaklıgöl, Celaller, Bekçili, Ören, üçkapılı, Özyurt köyleri.


Niğde ve Bütün İlçelerinde Okullar Tatil ...


Niğde'de yoğun kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi. 84 Köy yolu kapalı.. Yolları açma çalışmaları devam ediyor. Kar yağışı da devam ediyor.