NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız; Nevşehir’in il oluşunun 64. Yılı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Parmaksız mesajında ; “ Damat İbrahim Paşa 30 Hanelik bir köyü şehir haline getirmek için nasıl bir yol izledi ise bizde şehrimizi daha müreffeh daha yaşanır daha kalkınmış hale getirmek için aynı yolu izlemeliyiz.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“20 Temmuz 1954 yılında şehir statüsü kazanan Nevşehir’imizin bu aşamalara gelmesi başta Damat İbrahim Paşa ve bir çok hemşerimizin özverili çalışmaları sayesinde oldu. Bir yere şehir statüsü kazandırmak büyük bir başarı ama bunu kazandıktan sonra elbette ki iş bitmiyor, bu şehri kalkındırmak, gençlerimize iş için imkan sağlamak, şehri her yönden kalkındırmak ta bizlere düşüyor.

Bunlarda sadece iyi niyetler de  bulunmakla olmuyor;  şehrimize yatırımcı çekmek, mevcut firmalarımızı ulusal hatta uluslararası markalar haline getirmek için onlara fırsatlar sunmalıyız. Onları eksik oldukları her yönde destekleyici çalışmalar içerisinde olmalıyız.

30 haneli Muşkara köyüne insanlar zamanında gelip burayı şehir haline getirdilerse, şimdi de aynı yöntemle öğrenci, acemi asker daha fazla turist çekmeyi amaç edinmeliyiz, OSB lerimiz içerisine daha fazla yatırımcı çekmeliyiz. Üniversitemizi uluslar arası platforma taşımalıyız, Teknoparkımızla, Sanayi alanlarımızla, Turizm tesislerimizle adımızdan söz ettirmeli, mevcut firmalarımızı daha güçlü hale getirmeliyiz ki şehrimiz layık olduğu seviyelere çıkabilsin.

Bunun için bu sene başında Oda olarak belirlediğimiz bir sloganımız var

“Hedef Büyük Nevşehir, Gücümüz Birliğimiz.”

Bu düsturla hareket ederek şehrimize katkı sağlamalı ve her geçen gün bir adım ileri götürmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Şehrimizin doğum günü sayılan 20 Temmuzu kutlarken, şehre katkı sağlayan her bireyimize teşekkürlerimi iletir, ebediyete  intikal etmiş olan büyüklerimize de Yüce Mevla’dan rahmet dilerim.”