Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Bütçe Görüşmeleri 29.12.2016Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Sayın Seyit İnce, konuşmasında yaşanan terör olaylarını lanetleyerek, hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine ulaşan güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. 2017 yılının terörden uzak, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni eden İnce’nin konuşmasının ardından bütçe görüşmeleri yapılarak 2017 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi

Toplantının devamında Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Arif Parmaksız 2016 yılının genel değerlendirmesini yapıp, faaliyetler ve sonuçları hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı.

2 Aralık 2016 tarihli Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) tedbir paketi ile iş dünyasının talepleri ve bu talepler sonucunda alınan tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Parmaksız; KOBİ’LERE TOBB NEFES KREDİSİ hakkında da ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Yıllık %9,90, aylık %0,825 faiz oranı ile yararlanılabilecek olan kredinin kullanımının oldukça kolay olduğunu ifade edip, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın kredinin kullanımı konusunda herkese yardımcı olduğunu aktardı.

2017 yılında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine kaliteli ve hızlı hizmet sunması için TOBB tarafından hazırlanan TOBB Dijital Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Parmaksız; “Üyelerimiz 2017 yılı içerisinde belirlenen takvime göre oturdukları yerden, Oda ile ilgili bir çok işlemi online gerçekleştirebilecekler.” Dedi. Şirket kuruluşunda Odaların tek durak haline getirilmesi için yapılan çalışmalar, getirilen kolaylıklar ve indirimler ile bunların usul ve esasları hakkında da bilgi veren Parmaksız son olarak,  Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Parmaksız; “TOBB ile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imza edilen protokol ile İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları, Stajyer İhtiyaçlarının Karşılanması ve son olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesi konularında Odamız çalışmalarına başlamıştır. Söz konusu programlar ve bu programların üyelerimize getirdiği teşviklerin sağlanması için gerekli tüm altyapı hazırlanmıştır. Donanımlı personellerimiz ile söz konusu programlar hakkında bütün üyelerimiz bilgi sahibi olabilir ve programlardan faydalanabilirler.” Dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız; Türk Milleti olarak, Türk Yatırımcısı olarak yılmadan, korkmadan, çekinmeden üretmeye, kaynak ve istihdam yaratmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu süreci daha da büyüyerek atlatacaklarını ifade edip, 2017 yılının Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olması temennisi ile toplantıyı sonlandırdı.