Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. NTSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya  NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi Başkanları katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Temmuz ayı meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha kınandı.


NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, “Demokrasiden yana duruşumuzu ilk günden bu yana sürdürmekteyiz” ifadesini kullandı.

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız ise, “Halkımız, en güçlü varlığı olan demokrasiye sahip çıkma konusunda hiçbir tereddüt göstermedi. Hala meydanlarda yılmadan demokrasi bekçiliği sürdürülüyor. Sağlam yoldayız” diye konuştu.

M. Arif PARMAKSIZ; "Türkiye varsa biz varız, bu birlikteliğimizi korursak bu badireyi atlatırız " dedi.

İNCE : HEP DEMOKRASİDEN YANA OLDUK

NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, açılış konuşmasında, ülkemizin 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük sınavlarından birinden başarıyla çıktığını belirterek şunları söyledi: “Uzun yıllardır devlet içerisinde yapılanmış Fethullahçı Terör Örgütü mensupları silahlarını halkımıza doğrultmuş, fakat milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın, siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, medyamızın ve halkımızın kararlı duruşu ile çok şükür ki emellerine uluşamamışlardır. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da henüz olay tazeyken birlik üyelerimize gönderdiği mesaj ile darbe girişimine karşı çıkmış, halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadığını belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda bizler de, şahsım, oda başkanımız, meclisimiz ve tüm üyelerimiz ile gerek demeçlerimiz gerekse de demokrasi meydanlarına katkı ile demokrasiden yana duruşumuzu ilk günden bugüne sürdürmekteyiz. Halkımız siyasi parti gözetmeksizin Türk bayrağının altında buluşmuş, siyasi parti liderlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelmişlerdir. Devlet kurumlarında önemli bir temizlik yapılmış, bu kurumların yeniden yapılandırılması gerektiği ortaya çıkmıştır. Darbe girişiminin elbette ki ekonomimize de olumsuz etkileri olmaktadır. Böyle olağanüstü bir sürece rağmen Maliye Bakanlığımızca yapılmakta olan varlık barışı, vergi ve prim borçları ile ilgili çalışmaları da yerinde bulduğumuzu belirtiyor, hükümetimize teşekkürlerimi arz ediyorum.”dedi.

PARMAKSIZ: SAĞLAM YOLDAYIZ

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız ise 15 Temmuz darbe kalkışmasının ülkenin geleceğine önemli bir darbe vurduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz tarafından koyulan 2023 hedeflerine ulaşmak için iş camiası olarak çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ülkemizin gelişmesini istemeyen belli kesimler olduğu ortaya çıktı. Darbe kalkışması önce ekonomiyi sonra siyaseti vuruyor. Ekonomisi olmayan bir ülke, demokrasinin vazgeçilmez ilkelerinde de başarılı olamıyor. Bu darbe kalkışmasından sonra halkımızın demokrasiye sahip çıkma doğrultusunda hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin meydanlarda demokrasi bekçiliği yapması ülkemizin demokrasi adına nerelere geldiğini göstermiştir. Bu, bizi takip eden dünyadaki diğer gelişmekte olan ülkeler için de güzel bir örnektir. Tarih bunu böyle yazacaktır. Halkımız, en güçlü varlığı olan demokrasiye sahip çıkma konusunda hiçbir tereddüt göstermedi. Hala meydanlarda yılmadan demokrasi bekçiliği sürdürülüyor. Halkın iradesinin dışında topluma hiçbir şeyi kabul ettirmek mümkün değildir. Bir taraftan 15 Temmuz olayına üzüldük ama halkın demokrasiye sahip çıkmasından dolayı da sevindik. Bu ülkenin demokrasiye ne kadar sahip çıktığını gören diğer dünya ülkeleri de Türkiye’nin nerede olduğu öğrenmiştir. Bu bakımdan sağlam yolda olduğumuzu düşünüyorum. Kısa dönem için sıkıntı yaşadık ama bugüne kadar çok sıkıntıları aşmış bir ülkeyiz. Ama her zaman ileriye gittik. Artık daha da ileri seviyeye gideceğiz. Kısa dönem de olsa bazı ekonomik verilerde dalgalanmalar oldu. İnanıyorum ki bu durum uzun sürmeyecek.”