NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl merkezindeki okulların bir merkeze toplanması ve şehirdeki öğrenci hareketliliğinin daha düzenli bir hale getirilmesi için geçtiğimiz yıllarda yapmayı planladıkları projenin akıbetini ilk kez değerlendirdi.

Projenin Endüstri Meslek Lisesine ek bina yapımı ile birlikte yapılamaz hale geldiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, önümüzdeki yıllarda ilimiz merkezindeki öğrenci hareketliliğinin şehrin değişik merkezlerine yayılması konusunda önemli gelişmelerinde yaşanacağını dile getirdi.

Türkiye böyle bir projeyi ilk kez dillendiren Belediyenin Nevşehir Belediyesi olduğuna değinen Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, “İlk defa Türkiye’de bu konuyu dillendiren bizdik. Okul Kampus projesi. İlimiz merkezinde bulunan ortaokul ve liselerin bir yere toplanması düşünülüyordu. Ancak Endüstri Meslek Lisesi binasının ek binası yapılınca bu çalışmaya ara verdik. Trilyonlarca liralık bir yatırımı oraya yapınca projemize ara vermek zorunda kaldık. Bu okullarımız şimdilik bulundukları yerlerde görevlerini ifa etmeye devam edecekler. Ancak, yeni yapılacak Okulların kampüsümüzde bir bölümünü şehir merkezinden çıkarmış olacağız. Yeni TOKİ’de yapılan yeni okulla ve beraberinde yeni okul çalışmalarıyla bu öğrenci hareketliliği şehrin değişik merkezlerine dağılmış olacak. Okul kampus alanı projemiz uygulanabilirlikten çıktı Çünkü Endüstri Meslek Lisesine ek binanın yapılması projemizi şimdilik askıya almamıza neden oldu. Yapılmaması için çok çaba sarf ettik ama bu bina yapılınca okul kampus alanı projemiz ne yazık ki kaldı” dedi.