Suriye idlib kentinde 16 ay önce İnsani Yardım Vakfı İHH tarafından kurulan ve 50 bin kişi için ekmek ürettiği 18 kişinin çalıştığı ekmek fırını maalesef rus uçakları tarafından bombalanarak kullanılamaz hale geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Başkanı Baki Öncel, Suriye'de İHH tarafından yardım amaçlı işletilen ekmek fırınının Rus savaş uçaklarının saldırısında zarar görmesine ilişkin, "Suriye halkına bir ekmeği çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

Savaşın acımasız mantığı insanların bir lokma ekmeğinede göz diktiriyor.

Maalesef uluslararası yardım kuruluşu olan İHH'nın insanlara ulaşmaktaki çabasını durdurmak için yapılan bu saldırılar acaba konteynir kentler ve çadır kentlerede mi bomba atılacağı konusunu düşündürmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Başkanı Baki Öncel, konu hakkında www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasında Nevşehir halkının komşu ülke Suriye'de yaşanan olaylara nemelazımcı olmadığını ve yaptığımız her insani yardım kampanyalarında olduğu gibi son aylarda Karadan ,denizden ve havadan saldırılara maruz kalan Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize halkımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı halkımıza teşekkür ederken Bayır Bucak Türkmenlerinin yalnız olmadığını bir kez daha ifade etti.

Şuan İHH Nevşehir derneğinin Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmeye hazır 16 yardım tırlarının olduğunu ve her gün Nevşehir den birer ikişer tır yardım göndererek  türkmen kardeşlerimize desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Geçtimiz hafta gönderilen 131. 132 ve 133. yardım tırları Suriye sınırındaki İHH yardım tırları aracılığı ile Bayır Bucak Türkmen köylerine ulaştırıldı.