NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, 1 Kasım seçimlerinin ardından sandıktan tek başına bir hükümetin çıkmasının Psikolojik olarak piyasaları rahatlattığını, ancak her şeyin sihirli bir değnek değmiş gibi bir an da düzelmesini beklemenin de yanlış olacağını dile getirdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan siyasi tablodan bir hükümetin çıkıp çıkmayacağı endişelerinin ardından 1 Kasım seçimlerinden tek başına bir hükümetin çıkmasının esnaf ve sanatkarı da rahatlattığına belirten Birlik Başkanı İsmail Ördü, piyasaların bu duruma olumlu bir tepki vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

AK Partili Nevşehir Milletvekillerine görevlerinde başarılar dileyen Birlik Başkanı Ördü, “1 Kasım erken seçim sonuçlarının ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni seçilen ilimiz milletvekillerine yeni dönemde başarılar diliyor ve kendilerini tebrik ediyorum. 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan meclis aritmetiğinde hükümet kurulacak mı, kurulamayacak mı endişeleri ister istemez piyasaları da olumsuz etkilemişti. 1 Kasım seçimlerinden tek başına bir hükümetin çıkması da psikolojik olarak insanımızı rahatlattı. Esnaflarımızı da rahatlattı. Ancak bu işlerin sihirli bir değnek değmiş gibi bir an anda düzelmesini beklemekte doğru değil. Bu bir zaman alacak. Ama iyiye doğru piyasaların olumlu tepki verdiği aşikar. Bu kadarla atlattığımıza şükürler olsun diyelim” ifadelerinde bulundu.