NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Maliye bakanlığının 01 Ekim 2013 tarihi itibariyle ülkemiz genelinde uygulamaya geçeceği yeni pos cihazı ve yazar kasa uygulamasıyla ilgili esnaf ve sanatkarı bilgilendirdi.

Bakanlığın yeni uygulamasıyla pos cihazı ve yazar kasanın tek çatı altında birleştirilmesinin gündemde olduğunu söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, uygulamanın ilk etapta seyyar pos cihazı kullanan firmaları yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Ördü, “Bilindiği üzere Maliye Bakanlığımızın yayımladığı bir tebliğ gereği bundan sonra Pos cihazı dediğimiz kredi kartı alışverişlerinde kullanılan cihazla yazar kasaların aynı çatı altında birleştirilmesi gündemde. Bu uygulamada ilk etapta Temmuz ayı başından itibaren seyyar Pos cihazı kullanan firmalarımızı ilgilendiriyordu. Ancak, Maliye Bakanlığının 29 Haziran 2013 tarihli ve 28692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 427 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile, seyyar POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti verenlerin yeni nesil yazarkasa/POS cihazı satın alma ve kullanma mecburiyetleri 1 Ekim 2013 tarihine kadar ertelenmiştir.  1 Ekim tarihine kadar seyyar pos cihazı kullanan esnaf ve sanatkarlarımız bu cihazların yeni uygulamaya göre dönüşümünü yaptırmak zorundalar. Diğer esnaflarımızın ise 2015 yılına kadar bu dönüşümü yapmak zorunluluğu var. Bu konuyla ilgili yönetmelik ve genelgelerimiz birliğimize ulaştıkça biz esnaf ve sanatkarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.