Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım kadrolarına; KPSS-DHBT puanlaına göre alım yapıyor.
2018 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’.

2018 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT 2018) Sınavına katılacak olan adaylar sınavın hangi gün ve saatte yapılacağını merak ediyorlar. 2018 DHBT Sınavı Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.
DHBT sınavları, tek oturumda yapılıp,cevaplama süresi 60 dakika olarak belirlenmektedir.Sınavlar, sabah saat 9.30’da başlatılmaktadır.
DHBT’YE KATILMA DURUMU
Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler KPSS ile birlikte yapılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. DHBT’ye katılmak isteyen adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu alanda işaretleme yapmayan adaylar, yapılacak DHBT’ye katılamazlar.
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler, KPSS’ye ve yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Ösym 2018 yılı Sınav ve sonuç açıklama takvimini yayınladı. Takvime göre 2018 yılında yapılacak olan DHBT sınav tarihleride kesinleşti.
DHBT BAŞVURU – SINAV- SONUÇ TARİHLERİ
Başvuru Tarihleri : 09.10.2018 – 17.10.2018
Sınav Tarihi : 09.12.2018
Sınav Sonuç Tarihi : 04.01.2019