Özseyhan Makine Şirketi tarafından, Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı kapsamınca kabul edilen “Cam Elyafından İnşaat Demiri Üreten (Frp) Makinelerinin İmalatında Kapasite Artırımı İçin Üretim Hattı Modernizasyonu” adlı projelerinin  tanıtımının da yapıldığı iftar programı gerçekleştirildi.

İftar yemeğine Nevşehir Vali yardımcıları; Vural DEMİRTAŞ, Nurettin ATEŞ, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, İş adamları ile Özseyhan Makine Çalışanları ve aileleri katıldılar.

İftar sonrası proje hakkında bilgi veren Özseyhan Makine Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Seyhan;

FRP inşaat çubukları uzun yıllardır Kanada, Rusya, Uzak Doğu, Amerika’da gökdelen, baraj, yol yapımlarında kullanılan bir malzemedir. Türkiye’de henüz İnşaat sektöründe kullanılmamaktadır. Biz FRP inşaat çubuklarını üreten makineleri imal etmekteyiz. Mevcut üretim hattımız ile ayda yaklaşık iki adet yapıp ihraç ettiğimiz makinelerden bu projemiz ile daha fazla üretmek istiyoruz.

Türkiye’de kullanılmaması son derece üzücü…

FRP İnşaat çubukları cam elyafından üretilmekte, son derece esnek ve dayanıklı olma özelliği ile rutubete karşı %100 dayanıklı, çürümez ve kırılmazdır. Depreme karşı da en dayanıklı ürün olan FRP Çubukları, en yoğun olarak gökdelen, köprü, yol, baraj inşaatlarında kullanılmaktadır. Sıradan inşaat demirinden çok daha hesaplı, dayanıklı, kullanışlı olan bu ürünün Türkiye’de kullanılmaması son derece üzücüdür. Planladığımız yeni projelerimiz arasında da bu ürünleri imal etmek ve pazarlamayı hedefliyoruz.  Şuan da resmi prosedürler, patent ve TSE çalışmaları noktasındayız.

Emeği Geçen herkese teşekkürler…

Öncelikle Projenin hazırlanma süreci Türkiye’de literatürde olmayan bir konu olması sebebiyle zordu başarılı bir çalışma çıkarttıkları ve proje sonrası da uygulama da yanımızda oldukları için Proje Danışmanımız Halil İbrahim Başar’a ve Ahd Danışmanlık proje uzmanlarına, hocalara teşekkür ediyoruz. Projenin yürütülmesi ile ilgili olarak tüm sorumluluğu alarak projenin yürütülmesini sağlayan Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Proje koordinatörümüz Gül Seyhan’a da çok teşekkür ediyorum.

Sözlerini tamamlayan Yaşar Seyhan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve Çalışanlarına da gösterdikleri ilgi ve alakadan, ilimizdeki yatırımların artmasında ve gelişmesindeki rollerinin öneminden dolayı teşekkürlerini belirtti.

Proje, makinelerin alınması , personel eğitimleri ile devam edecek ve 4 aylık sürede bitirilmesi planlanmaktadır.