Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile müşterek yangın tatbikatı yapıldı.
Sağlık Bakanlığı Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi gereğince, sağlık kurumlarında çıkabilecek olası yangınların can ve mal kaybına yol açmaması, personellerin bilinçlendirilmesi, yangın ekiplerinde görevli personellerin deneyimini arttırmak amacı ile Yangın Söndürme Eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seminerde, sivil savunma ekiplerinde ve Hastane Afet Planı planında görevli ekiplere, güvenlik görevlilerine ve diğer personellere Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce yangına müdahale, Nevşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Sivil Savunma Uzmanı tarafından da Afet durumunda yapılması gerekenler  hakkında bilgi verildi.

Seminerden sonra Sağlık Müdürlüğü bahçesinde İtfaiye Müdürlüğünce yangın söndürme cihazlarının tanıtımı yapılıp kullanma yöntemleri anlatıldı. İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından Müdürlük bahçesinde gerçek bir yangın çıkartıldı.  Tatbikata katılan personellerden bazıları yangın söndürme tüpleri ile ateşe müdahale ettiler ve olası bir yangında nasıl müdahale edeceklerini, yangın tüplerinin kullanımı ve yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak görme imkânı buldular.
Günün ikinci tatbikatı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) yapıldı. Senaryo gereği, Nevşehir UMKE gözetiminde ADSM Diş Protez Laboratuarı odasında elektrik kontağından çıkan yangında dumandan etkilenen personeller, Yangın Yönergesinin kurtarma ekibinde görevli personellerce başarılı bir şekilde tahliye edildi. Olay yeri Özel Güvenlik Görevlilerince kontrol altına alınarak giriş çıkışların güvenliği sağlandı.
Her iki tatbikatta başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.