KAPİMED Cemiyet Başkanı Coşkun Sağlamdin konuya ilişkin yaptığı önemli açıklamada şunları söyledi; "Her seçim döneminde olduğu gibi 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerinde siyasi partilerden Milletvekilliği aday adayı olan kişiler için bazı sözde internet haber sitelerinde yapılan Sahte anketler için Uzmanlar net bir dille uyarıyor... Sahte Anketlere kesinlikle itibar etmeyin...!"

"İşte neidüğü belirsiz sahte haber siteleri ve ardından yapılan kamuoyunu yanıltarak kandıran Sözde Anketler Yüzde yüz yanıltma ve hiç bir doğruluk payı olmayan ve kesinlikle itibar görmeyen bir kurgu ve kandırmacadan başka bir şey değil. İşte bu sahte anketlerle ilgili gerçekler.Duyduklarınız yüzde yüz gerçek." İŞTE O SKANDAL..

Unutmayın Güvenilir internet, bilinçli kullanıcı ile sağlanır!  


Sahtekarlara İtibar Etmeyin...! 

Değerli dostlar bu anket denilen şey halkın demagojik yapısı, tahsil durumu, yaşam şartları, nüfus yoğunluğu vs tamam ile bilimsel bir konudur ve profesyonel kişilerce yapılan anket sonucuna itibar edilebilir, bu anketlerde bile çok sapmalar olduğunu görüyoruz, duyuyoruz. Bunların dışında yapılan sözüm ona anketlere gülüp geçiyoruz. Özellikle seçim sürecini dört bir gözle bekleyerek Aday adaylarını gözüne kestiren bir takım Zevatlar İnternet sitelerinde anket yapıyor ve buna da aday adayları itibar ediyorsa…  (Yukarı mahallede kendim söyledim aşağı mahallede kendim inandım)

Bir takım Çakma Haber siteleri adeta birbirleri ile yarışır hale geldi. İnternetteki x haber sitesindeki anket sonuçları ile y haber sitesindeki anket sonuçlarına baktığınızda ve bunları karşılaştırdığınızda her iki haber sitesinin anket sonuçları arasında ne kadar çok fark olduğunu görüyor ve hadi beeee olmaz böyle şey diyebiliyorsunuz. 


Hal böyle olunca da insanların aklına ister istemez şöyle bir düşünce geliyor; “ a partisi, adaylarının anket sonuçlarında yüksek oy gözükmesi için kendi çevresini haberdar ediyor ve oylamayı istiyor yada anketi yayınlayan z haber sitesi sayfa panelinde kendisinden istenilen şekilde rakamların yükselmesini sağlıyor.” Yani her ikisinden birisinin mümkün olabileceğini insan düşünmeden edemiyor. 

Kaldı ki, İnternet ortamındaki anketlere dünyanın her bir köşesinden erişimi sağlayanların katılabileceği aşikârdır. Yani Nevşehir'de ikametgâh etmeyen dolayısıyla Nevşehir de oy kullanmayan bir başka ildeki kişi internet ortamından istediği partinin adayına oy kullanabileceğinden çıkan sonucun asla ve asla doğruları yansıtmayacağı bilinmelidir. 

Diğer yandan bir kişi istediği bir partinin adayına gün içinde oy verebildiği gibi bunu aynı gün içerisinde olmasa bile diğer günlerde de tekrar oy kullanabilmesi ihtimal dışı değildir. 

Ayrıca cep telefonundan da istediğiniz kadar bu komik ve insanları kandırarak enayi yerine koyan ankete katılabilir oy kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda internet ortamında yapılan anketlere her yaştan kişinin erişimi mümkün olduğundan seçimlerde ise oy kullanımında yaş sınırı bulunduğundan sonuçların bu sebeple de doğruyu yansıtmayacağı yine bilinmesi gereken hususlar arasındadır.  

Yani konuya nereden bakarsanız bakın internet ortamında yapılan anketlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Tamamen Aday adayları üzerine kurulmuş bu düzmeceye kesinlikle itibar etmeyiniz...

Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki, internet ortamında yapılan seçim anketlerinin, spekülatif olduğunu ve vatandaşları yanıltmaya yönelik olduğunu biliyor ve bu anketlere asla itibar etmeyerek bu tür sözüm ona kendi çalıp kendi oyanayan zih iyetlere prim vermeyin.

Bu arada son olarak unutulmasınki bu tür asparagas sahte ve palavralara Hiç bir siyasi parti Merkezininde itibar etmediğini de özellikle hatırlatmak isteriz. Bu konuda isteyen ve merak edenler kendilerine yakın buldukları siyasi partinin genel merkezlerini arıyarak konu hakkındaki bilgileri net olarak öğrenebilirler.... Tabii komik duruma düşmeyi göz önüne alabilirseniz.


Selam ve dua ile...

Dünyaca ünlü arama moturu Google , Yahoo altavista gibi sitelere girerek bu konuda kamuoyunu kandırarak yanlış bilgilendiren bir çok çakma sitelere ulaşabilirsiniz...

İşte ispatı Malatyadan bir örnek; http://www.malatyasonhavadis.com/yerel/haber-sitelerinde-ve-sosyal-medyada-siyasi-hile-h108068.html


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.