Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, vatandaşları çeşitli yardım derneklerinden geldiklerini beyan ederek, yardım toplayanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, Sahte Dernekle Yardım Toplayanlara Karşı Mücadele Başlattı.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:
 

Son günlerde ilimize gelerek Nevşehir’de faaliyet gösteren bir dernek gibi ilçe ve merkezlerde vatandaştan para toplanmaktadır. Oysa böyle derneklerden olduğunu söyleyen kimselere vatandaşlarımızın prim vermemelerini bu kişilere yardım vermemelerini rica ederiz. Bu dernek veya yardım kuruluşu mensubu olduğunu söyleyen kişilere Nevşehir’li vatandaşlarımız inanmasınlar. O isimde Nevşehir’de dernek yoktur. Nevşehir’li hemşerilerimiz ilimizin bütün derneklerini tanırlar. Ayrıca izinleri olsa dahi para toplama yetkileri yoktur.

Mutlu açıklamasında dışarıdan gelerek dernek yöneticisi veya bir dernek adına yardım toplayan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflar dışındaki kişi ve kuruluşların, 2860 Sayılı Kanunun 7'inci maddesi ile belirlenen ilgili makamlardan bu yönetmelikte belirtilen usule göre izin almak zorunda olduklarını belirten Mutlu, “Nevşehir İlimize dışarıdan çeşitli yardım derneklerinden geldiklerini beyan ederek yardım toplayan kişiler tespit edilmiştir. Hiçbir izin alınmadan yardım toplayan kişi ve derneklere karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Sahte makbuz bastırılarak nereye harcandığı, nerede kullanılacağı belli olmayan bu yardım toplayan kişilere rağbet edilmemesi gerekmektedir. Yardım toplamayan kişi ve derneklerin ilgili kurumlardan izin aldıklarına dair belge gösterme zorunluluğu vardır. İnsanların duygularını sömüren bu kişiler aslında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gereken yardımlarında bir bakıma önüne geçmektedirler. Yasalar çerçevesinde hukuksal dayanağı, yazılı izin belgesi hangi dernek ve kurumdan geldiğine yönelik kimliği olmayan sahte makbuz basarak yardım toplayan kişi ve derneklere karşı vatandaşlarımızın gerekli yasal işlemin yapılabilmesi için emniyet birimlerine haber vermeleri gerekmektedir” dedi.

  İnsanların dini inançlarını ve vicdanlarını sömüren dolandırıcılar, bu yolda her türlü yöntemi kullanmaya başladılar
FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli vatandaşlarımızı bu sahtekarlara karşı uyarıyoruz... Engelliye yardım,Engelliye tekerlekli sandalye, 
Camiye yardım diyerek duygu sömürüsüyle insanlarımızı dolandırıyorlar .Özellikle Dernek Bağışı adı altında anlatılan masallara asla inanmayın...