Nevşehir Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısında, Vatan Şehitlerinin adlarının şehir merkezindeki sokaklara verilmesi kararlaştırıldı.

Nevşehir Belediyesi Meclis Kararıyla; 

2000 Evler Mahallesi 34.Sokak İsmi Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu,
2000 Evler Mahallesi 37.Sokak İsmi Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı İken Eczanesi Önünde Hain Terör Örgütü Pkk Tarafından Şehit Edilen Yunus Koca,
2000 Evler Mahallesi 36.Sokak Kurban Eti Dağıtırken Sehit Edilen Yasin Börü isimleri olarak,
Bugün Alınan Belediye Meclis Kararına İstinaden Belediye Meclis Üyelerinin Oy Birliği İle Değiştirildi.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı M Rauf Yanar konuya ilişkin yapmış olduğu açıklmasında; "Bugün Nevşehir Belediye Meclisimizde yine tarihi bir karar aldık..
Dava arkadaşım, Diyarbakır Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı iken hainlerce şehit edilen Yunus Koca kardeşimin,kurban Eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü kardeşimin ve yine vatan şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimin isimleri ilimiz 2000 Evler Mahallesi 37,36 ve 34. Sokaklarına verildi...
 
Geçen ayki Meclis toplantımızda aldığımız kararla Rahmetli Sayın Alparslan Türkeş in ismi cadde adı olarak yaşatılmaya devam ederken, bu mübarek Cuma gününde ise yukardaki kararı oy Birliği ile aldık... Şehrimizde Yeni kapı ruhunu en iyi şekilde yaşatmaya devam ediyoruz...

Bu güzel kararı almamıza vesile olan Başta Belediye Başkanım Hasan Ünver, Ak Parti İl Başkanım Mehmet Ali Tanrıver ve Nevşehir Belediye Meclis Üyelerimizin herbirine tek tek şahsım Ve de Ak Gençlik Teşkilatım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ünver Sözünü Tuttu...!


Geçtiğimiz ay Nevşehirli bir grup ülkücü'nün aralarından seçtikleri bir heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir araya gelerek Nevşehir il sınırları içinde bir caddeye Başbuğ Alparslan Türkeş'in ve Ege Üniversitesinde pkkli hainler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu nun ismini görmek istediklerini dile getirmişlerdi. Bu isteğe sıcak bakan vebu  taleple özel olarak ilgilenecegi hakkında heyete olumlu görüş veren Başkan Ünver, konuyu meclise tasiyacakları sözünü vermişti. 


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in bu sözü sonrası, geçen ay gerçekleştirilen Nevşehir Belediyesi Meclis toplantısında Ülkücü heyetin talepleri meclis gündemine getirilmiş ve Belediye Meclisinin Aldığı karar doğrultusunda, Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesi Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü önündeki cadde'nin ismi Alparslan Türkeş caddesi olarak değiştirilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ülkücü heyet üyeleri, Bizler Nevşehirli Bozkurtlar olarak girişimlerimizin sonuç vermesi ile Nevşehir'imizde Başbuğumu'zun ve Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu'nun isminin sokak ve caddeye verilmesi bizleri çok mutlu etti.  Bizler Nevşehirli Ülkücüler olarak, buradan emeği geçen herkese teşekkür ederiz dediler.

Bu vesile Tüm Vatan Şehitlerini rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun...