NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Anadolu Gençlik Derneği, il genelinde 5 ilçede düzenlenecek Siyeri Nebi yarışmasının sınavına hazırlanıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdurrahman Doğru, Nevşehir Merkez, Ürgüp, Avanos, Kozaklı ve Acıgöl ilçelerinde 20 Aralık 2014 tarihinde Saat 11.00’ de yapılacak sınava 500 dolayında yarışmacının katılacağını söyledi.

Doğru, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Siyeri Nebi yarışmamız 20 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruları tamamlanıyor. Hemen akabinde 20 Aralık 2014 tarihinde Nevşehir Merkez, Avanos, Kozaklı, Ürgüp Acıgöl’de sınav yapılacak. Siyeri Nebi yarışmamız, özellikle örnek insan Hz. Muhammed (s.a.v)’nin inancımız ve itikatımız için ne ihtiva ettiğini ortaya koyuyor. Daha öncede bu tür yarışmalarını başka kurumlar yaptı. Ancak yapılan yarışmalarda bir takım yanlışlar yapıldı ve o dönemlerde biz bu yanlışları da kamuoyu ile paylaştık. İslam inancının önemli noktalarından biri Peygamberlerimize inançtır. Peygamberler Allah’ın gönderdiği kitapların canlı yaşantılarıdır. Yarışmamıza ilişkin Türkiye genelinde 170 bin adet Peygamberimize ilişkin kitap dağıttık. Nevşehir’de ise 500 Lise öğrencisi arkadaşımıza bu kitap dağıtıldı. Düzenleyeceğimiz sınavlar Nevşehir Merkezinde Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Avanos İmam Hatip Lisesinde, Kozaklı Lisesi, Acıgöl Lisesi ve Ürgüp Lisesinde yapılacak. Sınavda birinciliği kazanacak öğrencimize Umre ödülü verilecek” dedi.