Derinkuyu İlçesi Suvermez Kasabası Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışı yapıldı.

Açılışı Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı yaptı. Açış konuşmasında Adnan Çiftcibaşı,“Verdiğimiz karar üzerine bu binayı kiraladık. Bu müessese köyümüz ve civar köylere hizmet etmek amacıyla açılmıştır. Gençlerimiz için projeler geliştireceğiz. İstanbul’daki derneğimizden bağımsız olarak hizmet verilecektir. Eğitim ve kültür alanında çeşitli etkinliklerde bulunulacaktır. Bu dernek Suvermez Köyümüzün derneğidir. Burada ve İstanbul’da bulunan bütün Suvermezliler Derneğinin doğal üyesidir” dedi.
Dernek Suvermez şubesi başkanı Vefa Ertaş yaptığı konuşmada, ‘’ 14 Şubat 2015 tarihini şubemizin açılışı olarak kabul ettik. Dernekler sivil toplum kuruluşlarımızın bir basamağıdır. Güzel işler yapmak için buradayız. Bizler birbirimizden kopamayız, bizler bir arada bulunacağız’’ dedi.
Dernek İstanbul Merkez başkanı Erdoğan Yücel, ‘’ Suvermez kasabası derneği yönetim kurulu başkanı olarak ve dernek şubesi başkanı Vefa Ertaş da başta olmak üzere hepiniz hoş geldiniz. Köyümüze daha fazla faydalı olmak üzere köyümüze şube açmak ihtiyacı duyduk. Binayı yirmi yıllığına aylık 150 lira bedelle kiraladık. Bu güne kadar 12 bin tl harcadık. Eşyaların büyük bir miktarını Suvermezliler karşıladı. Yaptığımız etkinliklerle Suvermez’i 81 il ve ilçelere tanıttık. Suvermez Alınkaya şölenimizin ikincisini gerçekleştirdik. Şölen alanını 3500 fidan olmak üzere ağaçlandırdık, çevresine dikenli tel çektik. Sayın valimizin destekleriyle 200 bin metrekare alan mera vasfından çıkarıldı, kuyu açıldı ve derneğe kayıt yapıldı. Köyümüzde sünnet şöleni yaptık, ilk ve ortaokul başarılı öğrencilerine 7500 tl harcayarak Çanakkale gezisini yaptırdık. Köyümüzde 3500 öğrencimize 3 bimin üzerinde de Derinkuyu suvermez-yardimlasma-dernegiNamık Kemal İlkokulu öğrencilerine giysi dağıttık. Bu yıl 30 öğrencimize aylık 30 tl iki de fen lisesi öğrencisi olmak üzere 2400 tl civarında burs veriyoruz. Benim hedefim daha fazla öğrenciye burs vermek olacaktır. Çeşitli kaynaklardan topladığımız 8 bin tl yi öğrencilerimize veriyoruz. Biz İstanbul’a hizmetler yapıyoruz, burada açtığımız dernek şubesiyle Suvermez köyümüze de hizmet vermeye devam edeceğiz’’ dedi.
Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı yaptığı konuşmada, ‘’Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. İçinde bulunduğunuz bu binanın nasıl yapıldığını Suvermez Kasaba iken ilk belediye başkanımız Himmet Ertaş daha iyi bilir. Bu bina için Hacı Himmet Amca ile birlikte çalıştık. Buraya bir çivi dahi çakan kim olursa olsun teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde hizmet edeceksiniz. Sayın dernek başkanı ve Muhtardan rica ediyorum, birlikte hareket etmenizdir. Dernek başkanımız çok hizmet verdiler iki yıldır şölenler yapılıyor bizde Derinkuyu belediyesi olarak yardım yapıyoruz. Biz herkese ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Bana da bu konuşma için söz verdiğinizden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Kaynak: Derinkuyuhaber / Osman Aytekin