İlçemiz Kavaklıönü Mahallesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce 2.062.313.56 TL maddi katkı sağlanan ÜÇGÜZELLER KENT PARKI’ nı Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Üyeleri ve Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Osman DUYMUŞ yerinde incelendi. İncelemeye Belediye Başkanlı Fahri YILDIZ, Fen İşleri Müdürü Hasan GÖKHAN ve Yüklenici  Firma Yetkilisi katıldı.

Belediye Başkanı Fahri YILDIZ Komisyon Üyelerine  “Onayınızla başlayan süreç  ve Bakanlığımızın maddi katkıları sayesinde çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hep ilkleri yapıyoruz. TOKİ - Karain Sosyal Konutlar vs.  bu da Park düzenlemesi anlamında bir ilk.” Dedi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Osman DUYMUŞ ise “ Bakanlığımız Tabiat Varlıklarını Koruma Genel  Müdürlüğünün Bölgemize ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Komisyon Üyelerimiz sadece   Nevşehir’e gelip belirlenen gündemleri görüşüp dönmüyorlar. Sağ olsunlar Bölgemizde yaşanan sıkıntıları  Ankara’ya götürerek çözümü konusunda en az bizim kadar çaba sarf ediyorlar. Koruma Amaçlı İmar Planlarının yapılamasına katkı sağlamak için  Bölgemizin Ortofoto alım işini yaptırdık, İl Özel İdaremize ve Belediyelerimize teslim ettik.  Doğal Sit alanında yer alan  3 kasaba ile 10 Köyümüzün 1/5000 ve 1/1000 ölçekli hâlihazır haritaları tamamlandı. Onları da yakında teslim edeceğiz. Biz Genel Müdürlük olarak sadece Korumacı bir  Kurum değil aynı zamanda planlama konusunda yatırımcı bir Kurumuz. İnşallah bu yatırımlar devam edecek.” dedi.