AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylaması ile Türk Milletinin tek adamlık sistemine değil, gücünü tamamen milletten alan milletin yönetim sistemine karar vereceğini belirtti.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yönetimde çift  başlılığı ortadan kaldıran tek elden etkili ve hızlı yönetimin tesis edileceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin,hiçbir şekilde tek adam rejimi olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Türkiye’nin gerek bugünü ve gerekse geleceği adına en kapsamlı yönetim reformu olarak da isimlendirilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletin iktidarı ve milletin sisteminin daha güçlü hale geleceğini dile getiren Tanrıver “ Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi tek adam rejimi değildir.Yeni sistem ile birlikte milletin iktidarı ve milletin sistemi güçlenecek, yönetimde çift başlılık tamamen ortadan kalkacaktır. Halkımız bir sandıkta Cumhurbaşkanını seçerken, diğer yandıkta da TBMM ‘nde kendini temsil edecek milletvekillerini seçecektir. TBMM hem Cumhurbaşkanını ve hem de hükümetin ana denetleyicisi noktasında olacak ve hükümetten gelecek kanun tasarılarını değil, kendilerinin hazırlayacağı kanunu  belirleyeceklerdir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halkımızın hür iradesi burada en temel noktada ana belirleyici olacaktır. “ diye konuştu.