Tüm basın görevlilerimizin gününü yürekten kutluyoruz.

Çünkü : Basın görevlilerimizin 24 Temmuz 1908’den önce ne zor şartlarda çalıştıklarını ve topladıkları haberlerin sansür memurlarının isteklerine göre yayımladıklarını çok iyi biliyoruz. Ve basının toplumun; Kültürel yaşamında, ekonomik yaşamında, siyasi yaşamında, hukuk yaşamında, refahında ve tüm yaşantısında ne kadar büyük bir role sahip olduğunu çok iyi biliyoruz.

Çünkü:

Basın, tüm toplumların sesi ve kulağıdır.

Basın, bir ülkenin gerçek sahibi olan sade vatandaşlarının dertlerinin yukarıya ulaştırılması, feryadının duyurulması, ve çoğunluğun ortak görüşlerinin ortaya çıkarılarak çözüm bulunmasında elçi olmalarıdır.

O beldede, o ülkede ve dünyada olup bitenleri halka doğrudan duyurandır.

Basın, yönetenlerin yanlışlarını cesurca araştırıp ortaya koyan, Yargıya ihbarda bulunup adaletin tecellisini sağlayan büyük bir güçtür.

Basın, tüm düşüncelerin, görüşlerin özgürce yayınlandığı, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin sigortasıdır.

Basın dünyadaki ekonomik değişimleri ve modelleri toplumlara duyurandır.

Basın dünyada ki insanlık adına faydalı olan; Tıptaki, teknolojideki, çevredeki, yaşam kalitesindeki farklılık ve yenilikleri tüm toplumlara duyararak, halkın yöneticilerini bu yolla yönlendirip, bu hizmetlere kavuşmasında bir öncüdür.

Bu gerçeklerden hareketle Tema Vakfı olarak diyoruz ki: Hangi düşünce ve inanıştan olarsanız olun, basınımıza ve çalışanlarına görevlerini yapmada zorluk değil kolaylık sağlayalım, onları aşağılamadan gerekli sevgi ve saygıyı gösterelim diyoruz.

Basınımızın bu anlamlı gününün kendilerine kutlu ve mutlu olmasını diliyor, saygı ve sevgiler sunuyoruz.

 

TÜRKİYEMİZ ÇÖL OLMASIN !

 

Orhan Çalık

Tema Nevşehir İl Temsilcisi