TOKİ’nin faaliyetlerini duyuran ve sektördeki gelişmeleri okurlarıyla paylaşan TOKİ Haber Dergisi’nin yeni sayısını www.fibhaber.com web sitemizden okuyabilirsiniz.

Her ay dolu dolu içeriğiyle okurlarıyla buluşan TOKİ Haber Dergisi’nin 57. sayısı çıktı.

Yeni sayıda inşaat ve gayrimenkul sektörünü ilgilendiren yine birbirinden önemli haberler yer alıyor. Kapakta,Ürgüp TOKİ evleri ile TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamındaki konut politikalarıyla ilgili değerlendirmeleri yer alıyor.

TOKİ Başkanı Turan : “Ürgüp’te yöresel mimariye uygun konutlar inşa ediyoruz”
 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayseri ve Nevşehir’de İdarenin yürüttüğü uygulamaları yerinde inceledi. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yatay mimaride ve bölgenin yapı malzemeleri kullanılarak sosyal konutlar inşa edildiğine dikkat çeken Mehmet Ergün Turan, “Her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları inşa edilmesine özen göstereceğiz.” dedi. Turan, bu tip konut uygulamalarının ülke genelinde yaygınlaştırılacağına vurgu yaptı.

TOKİ Başkanı Turan, Kayseri’deki incelemelerine Kocasinan ilçesine bağlı Şeker Mahallesi’nden başladı. Şeker Mahallesi’nde yapımı devam eden 546 konut, cami, büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerini yürüten şantiyede incelemelerde bulunan Turan, “Yapacağımız işlerde kalite ön planda olmalı. Vatandaşa hizmet sunarken özverili olmalıyız. Konutlarda halkımıza nasıl daha konforlu bir hayat sunabiliriz onu düşünüp, hayata geçirmeliyiz.” dedi. Ardından yine Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Mahallesi’nde yapımı devam eden 688 işyeri ve 2 cami inşaatında da incelemelerde bulunan Turan, şantiye görevlilerinden bilgi aldı.


TOKİ Başkanı Turan, Kayseri’de yaptığı incelemelerden sonra Kayseri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Turan, TOKİ tarafından burada gerçekleştirilecek yatırımın sadece Kayseri için değil ülkemiz için önemli olduğunu ifade etti.
 
Mehmet Ergün Turan beraberindeki TOKİ yetkilileriyle, Kayseri’deki ziyaretlerinin ardından Nevşehir’e geçti. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yapılmakta olan “1. etap 518 konut, bir cami ve ticaret merkezi” inşaatları ve “2. etap 405 adet konut” inşaatlarında incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Turan, uygulamalar hakkında bilgi aldı. 

Bölgenin yapı malzemeleri kullanıldı

 

TOKİ’nin Ürgüp’te inşa ettiği toplam 923 konut yöresel mimaride bölgenin yapı malzemeleri kullanılarak planlandı. Bina cepheleri Ürgüp civarında bulunan “volkanik doğal tüf taş” ile kaplanarak yöreye uygun sosyal konutlar inşa ediliyor.