Nevşehir'de FİB Haber Merkezi tarafından uygulamaya konulan WhatsApp ihbar hattını kullanan vatandaşlar şikayetlerini hattımıza gönderdikleri ihbar yazıları ile kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.

Nevşehirli vatandaşlardan Kentte toplu taşıma yapan özel halk otobüsü şoförleri hakkında gelen şikayetlerin artması üzerine gelen ihbar ve şikayetleri sizlerle paylaşıyoruz.

İşte Nevşehirli bir okuyucumuzun FİB Haber WhatsApp ihbar hattına gönderdiği o şikayeti;

Nevşehir'de Toplu Taşıma Araçlarının Güzergah Değiştirmeleri 


Merhaba. Nevşehir de ikamet eden ve düzenli olarak 4 numaralı hattı kullanan bir vatandaşım. 06.03.2017 tarihinde saat 17 40 da yada 17 45 civarında, Nevşehir Devlet Hastanesi poliklinik girişinde belediye tarafından belirlenen durağa otobüs girmedi. Hastanenin üst tarafında bulunan Çavuş büfe önünde ki kavşaktan döndü ve yoluna devam etti. 

               1) Madem ki belediye belli bir güzergah ve çalışma saati esasları belirlemiş. Neden belli saatlerden sonra güzergaha uyum sağlanmıyor.
               2) Tepki gösterildiği zaman neden HAKLISINIZ TERBİYESİZLİK YAPILMIŞTIR denilerek örtbas edilmeye çalışılıyor.
               3) Şikayet mercileri gerekli yaptırımı yapmayıp bu tür konulara taviz mi veriyor.
              
Değerli Fib Haber çalışanları;
Nevşehir in sesi ve sorunların çözüm noktasısınız. Şahsi manada kimseden bir şikayet beyanım mevcut değil. Ancak görev bilinci olması toplumun kazanması demek. Benim dün yaşadığım mağduriyet çok ta önemli sayılmaz. Ancak o durakta o saatte yaşlı insanlar olabilirdi. Hastaneden taburcu olup vasıtası olmadığı için bekleyen hastalar olabilirdi. Kucağında küçücük çocuk ile bekleyen bir anne olabilirdi. 100 metre aşağıya inmek GÖREVDİR tasarruf değildir. Sinirlendiğim nokta neden insanlar o kadar emin davranıyor noktası. Başka bir otobüse bindim. Şoföre durumu izah edince TERBİYESİZLİK YAPMIŞ cevabını aldım.

Çözüm üretmek istedi fakat aradığım yada anlatmak istediğimi anlamadı. Açık ve net Güzergahlar belli. Çalışma saatleri belli. LÜTFEN HAT MİNİBÜSLERİ UYSUN BU KURALA. Artık,Toplu Taşıma Araçlarının Şoförleri Ciddi Eğitim Sürecinden Geçmeli diye düşünüyorum.

Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinizden eminim. Anlatmaya çalıştığım konu kesinlikle şahsi bir mesele değildir. Tamamen toplumsal bir meseledir. Pek çok insan 5 10 dakikalık gecikmeleri hem anlayabilir hemde tolere edebilir. Ama göz göre göre görev ihmallerini kabul edemeyebilir. 

Şehit yakınları, gazi, gazi yakınları, engelli ve yaşlılara ücretsiz

Öte yandan başka bir okuyucumuzda yaptığı şikayetinde; Tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de Şehit yakınları, gazi, gazi yakınları, engelli ve yaşlılara toplu taşımada ücretsiz ulaşım hakkı tanınmıştır. Fakat bu konuda nadirende olsa bazı toplu taşıma şöförlerinin bu konuda (bizlere) yolculara kötü davranışlarda bulundukları iddia edildi.

 Toplu Taşıma Araçlarının Şoförlerine ve Yolcularına "Nezaket" Uyarısı​

Kentte toplu taşıma yapan özel halk otobüsü şoförlerini müşterilerine nazik davranmaları konusunda hatırlatmada bulunuyoruz. Zira siz emekçi Halk Otobüs şöförleride, yolcularıda bizim insanımız. Birbirimize saygılı, sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Biz Sizleri seviyoruz, ama önemli olan bizim değil hepimizin birbirimizi Sevebilmesi... İşlerinizde kolaylıklar diliyor, Tüm kaptan şöförlerimize ve yolcularına huzurlu mutlu seyehatler diliyoruz.

Bak Şu çeşmenin haline Su içmeye tası yok.Kırma insan kalbini, yapacak ustası yok...!


Bir Hatırlatma ; "Niyetimiz kimseyi kırmak değildir. Şuradakini buraya koymak değildir. Arada bir zülfü yare dokunduk. Tam yerine rast geldi manzara koyduk. Olacak olacak olacak o kadar..."