Travel Turkey’de Nevşehir’in Kapadokya bölgesini tanıtan belediyelerden Uçhisar Belediyesi ziyaretçilerin ilgisinden memnun kaldı.
Katılımcıların akın ettiği Kapadokya standında birebir ziyaretçilerle ilgilenen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, fuarın ilk gün olmasına rağmen iyi geçtiğini kaydetti. Kapadokya’nın güzelliklerini ulusal ve uluslararası arena da tanıtmak istediklerini anlatan Karaaslan şunları söyledi: “Travel Turkey’e de Kapadokya olarak ve 5 turizm beldeli belediye olarak katıldık. İnşallah bu katılımımızın da neticesini alacağımıza inanıyorum. İçerisinde bulunduğumuz yıl Türkiye için çok iç açıcı bir zaman dilimini göstermiyor. Etrafımızda olan ülkeler arası dramatik olaylar inşallah bir an evvel sonuçlanır. Çünkü turizm sektörü ve altyapısı huzurla olan şeylerdir. Huzursuzluktan en çabuk etkilenen sektör maalesef turizmdir. Ama bunlar var diye biz mücadelemizden vazgeçecek değiliz. Yeni bir fuar alanında yeni bir tanıtım programı ve yeni uygulamalar elbette bunlar güzel şeyler. Umarız ki karamsar tablo güzel bir tabloya dönüşür. Kara bulutlar pembe bulutlara dönüşür ve güzel bir turizm yılı olur diye düşünüyoruz.”
Uluslararası arenada yaşanan siyasi krizlerin Travel Turkey’i çok etkilemediğini belirten Başkan Karaaslan şöyle devam etti: “Çok etkilendiğini düşünmüyorum. Dünya küçülüyor. Sadece Türkiye’de değil dünyadaki her ülkede sıkıntılar yaşanıyor. Dolayısıyla bu sadece Türkiye’de olmadığı için insanlarda gezi, seyahat yapmaya alıştılar. Biz yurtdışı eksikliğimizi yurtiçi programlarla kapatarak önümüzdeki yıl olumlu bir turizm sezonu yaşamak istiyoruz.”