Kozaklı Belediye meydanında binlerce kişinin katılımlarında gerçekleştirilen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının kortej yürüyüşü sonrası konserle başlayan Geleneksel 2. Kozaklı Kaplıca Festivalinde,  Kültür  ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş semah ekibi de bir gösteri sundu.
Mahalli sanatçıların da sahne aldığı festivalde pop şarkıcısı Tuğba Yurt ve Sanatçı Yankır konser verdi.

Geçtiğimiz günlerde çıkardığı single ile kendisinden söz ettiren Tuğba Yurt ve Anadolu Rock Müziğinin sevilen ismi Yankır & Grup Avrasya festivalde seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla Kozaklı Kaplıca Festivaline katılan binlerce kişiye unutulmaz bir gün yaşattı.

İlk olarak Sahne alan 
Anadolu Rock Müziğinin sevilen ve güçlü ismi Yankır & Grup Avrasya,Türk Müziğinin efsane isisleri  Merhum Barış Manço ile Cem Karaca'nın birbirinden güzel parçalarını seslendirdi.

Yankır gerek sesi ve gerekse performası ile Kozaklı Kaplıca Festivaline katılanlara keyifli dakikalar yaşatırken, bir an sahneden atlayarak vatandaşların yanına giden sanatçı konsere katılan misafirlerle hep birlikte şarkılarını okudu.

Anadolu Rock müziğinin önemli yorumcularından sanatçı Yankır'a konser sonrası Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru Çiçek takdim etti.

Konser boyunca binlerce davetliye unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı Yankır, şifa dağıtan Kozaklı İlçesinin termal kaplıcalarıyla Kapadokya bileşeni içerisinde Sağlık Turizmi için büyük önem arz ettiğini belirtirken açıkcası Kozaklı da bu kadar güzel konforlu ve beş yıldızlı tesislerinin olmasını büyük bir hayranlığını yaşıyorum.

Kozaklı ilçesi insanı kadar muhteşem havası şifalı termal suyu ve nezih ortamı muhteşem tesisleriyle on yıldız bir tatil yöresi olmuş. Artık Kozaklı'da iş sadece tanıtmaya kalmış.

Gördüğüm kadarıyla unu yağ şekeri olan bu muhteşem diyarda leziz bir Helva yapmak işinide Kozaklı'nın çok değerli Belediye Başkanı Celaleddin Güven bey üstlenmiş olacakki daha seçildiği ilk döneminde Kaplıca Festivali yaparak en güzel şekilde Kozaklı kaplıcalarını tanıtıyor.

Açıkcası benim mesleğimin sanatçı olması gereği Türkiye de Nevşehir Kapadokya Bölgesi dahil gitmediğim görmediğim şehir kalmadı.Şimdiye kadar Kozaklı'yı görmemiş bilmiyor olmam benim için büyük kayıp. Başkanımız Celalettin Beyin düzenlediği bu festival vesilesi ile hem Kozaklı yı tanımış oldum hemde Kozaklı da şifa dağıtan termal kaplıcaları olduğunu öğrenmiş oldum. Şimdi dönünce Tüm çevreme Kozaklı'dan ve burada çok iyi bir dost olarak gördüğüm ve tanışmakla onur duyduğum bir Başkanımız ve çok kıymetli bir Kaymakamımız olduğunu herkese bahsedeceğim dedi.


Kozaklı Kaplıca Festivalin'de sahne alan Ünlü Sanatçı Tuğba Yurt Bayram'da Hayranlarını Coşturdu.


Tuğba Yurt Günün sevilen şarkılarını seslendirirken, festivale katılan tatilciler ve Kozaklı halkı büyük ilgiyle dinledi.Gecenin ilerleyen saatlerinde sanatçı Tuğba Yurt son albümün en hit parçası olan ``Sakin Ol``u söylerken katılımcılar coştu.

Konser sonrası Kozaklı Belediye Başkanı Celallettin Güven Sanatçı Tuğba Yurt'a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Güven Sanatçı Tuğba Yurt'a Kozaklı kaplıcalarını tüm arkadaşlarına anlatmasını isteyerek Kozaklı ilçesine davet etti.

Sanatçı Tuğba Yurt'da Kozaklı Kaplıca Festivaliyle birlikte bu güzel ve şirin ilçeyi termal kaplıcalarını ve sıcak insanlarını tanımış olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum dedi. Yurt bu güzel misafirperverliği için Başkan Güven'e teşekkür etti.

Geleneksel 2. Kozaklı Kaplıca Festivalinde çocuklarda unutulmadı ve gün boyu palyaçolarla ve İllizyonist Gökhan Şanlı ile Geleneksel Türk Gölge sanatının efsane isismleri Karagöz Hacıvat'ın canlı gösterimlerinde gönüllerince eğlendiler.

Festivale katılanlara msanlı şerbeti dağıtılırken festivale Belçika'dan katılan gurbetçimiz genç ve başarılı yorumcu Berkay Ertaş'ın muhteşem yorumlarıyla okuduğu şiirler, Kapadokya Ekspres'in hareketli parçaları ve Ateş Yutan Adam
 'ın dans gösterileri de büyük ilgi topladı.

Festivalde geçen yıl olduğu gibi bu yılda TEOG sınavında Kozaklı ilçe birincisi olan Başarılı bir öğrenciye Belediye Başkanı Celalettin Güven Bir Altın takdı.

Festivalin organizasyonunu gerçekleştiren FİB Ajans & Organizasyon katılımcılardan tam not alırken, 
Başarılı sunumlarıyla Fikret Çapacı da büyük takdir topladı.

Festivalin finalinde muhteşem Havai fişek gösterileri Kozaklı ilçesi semalarını aydınlattı.

Festivale MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.