TÜGVA Nevşehir temsilciliği ve Üni AK ile yapılan " Türkiye Gençliği Kudüs'teki ezan  yasağına karşı  bildirisidir '' Basın Açıklaması   Tügva Nevşehir İl Temsilciliği ve Üni AK Türkiye'nin Gençliğinin Kudüs'teki ezan yasağına karışı çık Diyerek Kudüs' te ezansız 14. günü basın açıklaması yaparak kınadı. Ortaklaşa yapılan  Basın Açıklamasında:

AZİZ MİLLETİMİZ,
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,
Güçlünün haklı olduğu uluslararası hukuk sistemiyle dünya adım adım bir noktaya sürüklenmektedir. 
Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Yanı başımızda Ortadoğu İslam topraklarında her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır.
Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden ayrılmak durumunda kalmış; yurtları işgal altına alınmıştır. İnsan aklı ve iz'anıyla dalga geçercesine yeni üretilen bombaların, silahların tatbikatı özgürlük, adalet ve demokrasi gerekçeleriyle masum insanlar üzerinde yapılmaktadır.
Müslümanlar hunharca katledildiğinde, topraklarına tecavüz edildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sistemini ve onun ikiyüzlü araçlarını reddediyoruz.
Aziz Milletimiz,
Değerli Basın Mensupları,
İlk kıblemiz Filistin 1948 yılından beri adım adım işgal altına alınmıştır. TV lerde naklen müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde silahlarla hunharca katledilirken bunu yapan işgalci devleti "şımarık"lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz.
İslamın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammediye'nin yasaklanması cür'etinde bulunmuş bir eşkiya ordusuna karşı dik duruşun bir müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm alemine hatırlatıyoruz. Alem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, amerikadan, israilden değil Allah'tan korkmaya ve O'na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.
Her attığı hukuksuz, ahlaksız ve  alçak adımda müslümanların sessizliğinden güç alan işgalci şer odaklarına, onların üst aklına sesleniyoruz:
Susturmaya çalışsa da yedi alem; bu ümmetin Bilal'leri bitmeyecek.
Ve yükselecek göğe her haneden tekbirler Allah u Ekber! Allah u Ekber!
Tügva Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı: İslamın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammediye'nin yasaklanması cür'etinde bulunmuş bir eşkiya ordusuna karşı dik duruşun bir müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm alemine hatırlatıyoruz.” Dedi.