TÜRKİYE KAMU-SEN NEVŞEHİR İL BAŞKANI TURGAY ÇETİN ‘İN GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMESİ

Bazı gazete ve televizyonlara baskın yapılarak Türkiye'de hukuksuzlukta yeni aşamalara geçilmiştir.

Ne yazık ki demokrasilerin temeli olan özgür basın, bağımsız yargı, hesap verebilir bir idare ve farklılara tahammül edebilen bir iktidar gibi değerler ülkemizde tümüyle yerler bir olmuştur.

Artık kimse ne basına ne de yargıya güvenmekte gücü elinde tutanın istediği herşeyi yapabileceğine inanmaktadır.

 

Buradan Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak dikkat çekmek isteriz ki;

Zalim zulmüyle her zaman meşhurdur. Önemli olan zulme karşı her zaman ve her şartta karşı durabilmek ve dik duruş gösterebilmektir. Türkiye'de ne yazık ki son yıllarda sadece mağdurun inlediği diğer toplum kesimlerinin kayıtsız kaldığın bir dönem yaşanıyor.

Mağdurlar hızla yer değiştirirken, zulme karşı dik durma erdemini herkes gösteremiyor.

 

Hukuk ve adaletin herkese lazım olduğu gerçeğini toplumun büyük çoğunluğu pas geçiyor. Ne yazık ki böyle bir ortamda da zulüm arttığıyla ve zalimde yaptığıyla kalmaya devam edecektir.

 

Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz ki;

Demokratik olduğunu iddia eden bir ülkede asla gazete ve televizyonlara baskın yapılması kabul edilebilir bir şey değildir.

Biz Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak demokrasinin askıya alındığı 28 Şubat'ta şimdinin tatlı su demokratları deliklerine sinerken, "Kesintisiz Demokrasi" diyerek alanlara çıkmış vatandaşlara kokartlar takmıştık. Demokrasiye de yapılan bugünkü zulme karşı bundan öncekilere nasıl tepki gösterdiysek yine aynısı gösteriyor ve yaşananların kamu vicdanını yaraladığını ifade etmek istiyoruz.

 

Bugünde duruşumuz yine kesintisiz demokrasi ve adaletten yanadır. Temel düşüncemiz hukukun ve adaletin herkese lazım olduğudur. Bunun en büyük örneği son iki gündür bazı medya organlarına ve yazarlarına yapılan operasyonla iyice gün yüzüne çıkmıştır. Dünün mağrurları bugünün mağdurları olabiliyor. Yarın kimin ne olacağı da belli değil. Onun için de herkese, her yerde ve her zamanda hukuk lazım. Demokrasilerde, iktidardan bağımsız ve özgür basın olmazsa olmaz demokratik bir araçtır. Olayları objektif ve doğru bir şekilde kamuoyuna sunmak özgür basının en büyük görevidir. Özgür basın; sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun taleplerini gündeme getirerek iktidara yol gösterici ve olduğu gibi, yapılan yanlışları ve eksiklikleri de kamuoyuna duyurarak oluşturacağı kamuoyu ile de aynı zamanda demokrasinin oto kontrolünü sağlayan bir araçtır.

 

Bir ülkede; özgür basın, bağımsız yargı ve hesap verebilir bir irade olmadığı müddetçe sandıkların hacmi o ülkenin demokrasisini meşru kılmaz. Milli iradeyi sadece sandıkta arayanlara, sandıkla beraber, özgür basın, bağımsız yargı, hesap verebilir bir iktidarın da Milli İradenin tecellisine hizmet edeceğini hatırlatırız.

 

Dün olduğu gibi bugünde ne zulme rıza göstereceğiz ne de zalime biat edeceğiz.

Demokrasiyi hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.

 

Çünkü beklentimiz;

 

ÖZGÜR BASIN,

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ,

BAĞIMSIZ YARGI,

HESAP VEREBİLİR BİR İDARE

FARKLI DÜŞÜNCELERİ İÇİNE SİNDİRMİŞ BİR İKTİDAR,

YOLSUZLUKLARA ve YOKSULLUĞA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR TÜRKİYE