Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkmenlere yapılan saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

 “Eğer bizler sınırımız dışındaki kardeşlerimizi koruyamazsak, yakın bir gelecekte vatanımız, devletimiz ve sınırlarımız içindeki vatandaşlarımız da tehdit altında kalacak. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak.

Bayır-bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıyadır. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve 
İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son verme çabası içerisindedir. Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir DAEŞ'linin bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılardan sonra geri çekilmek zorunda kalmıştır. Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken 25 bin dolayında Türkmen kardeşimize de soykırım uygulanmaktadır.

 Her 10 metreye bir bombanın düştüğü bölgede Türkmen kardeşlerimiz çok zor durumdadırlar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı büyük kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır. Bölgeden çığlıklar yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır.

Yetkililerin Türkmenlere destek için bütün imkânlarını kullanması gerekmektedir. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibiyse Türkiye de Türkmen kardeşlerimiz için söz sahibi olmalı ve gereği ne ise yapmalıdır. Türk milleti de artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani'ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır.

 Bugün Hatay sınırımızdaki kardeşlerimizin bile can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksak stratejik derinlikten, bölgede söz sahibi olmaktan, yeni Osmanlıcılıktan dem vurmanın hiçbir anlamı yoktur. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu vatanın sınırları, Türkün yaşadığı en uzak yerden başlar.

Türkiye'nin, dış politikasını mutlak surette gözden geçirmesi gerekmektedir. Türkmen Dağı, güney sınırımızın adeta kalesidir. Unutulmamalıdır ki bugün Esed güçlerinin Türkmen bölgelerine saldırmasının altında, Türkiye'nin yanlış Suriye politikası vardır. Türkiye'nin çıkarlarından ziyade, sözde müttefik batı ülkelerinin çıkarları doğrultusunda oluşturulan dış politikalar iflas etmiştir. Yeni kurulacak olan hükümetten beklentimiz odur ki günübirlik değil, 50–100 yıllık, uzun soluklu millî dış politikalar üretilmesidir.

 Dün Kerkük'te, Musul'da, Süleymaniye'de, Tuzhurmatu'da yapılan stratejik yanlışlıklar, maalesef bugün  Suriye'de yapılmış ve faturası  Suriye Türkmenlerine kesilmiştir. ABDİsrail ve pek çok Avrupa ülkesi PYD'ye, Rusyaİran ve Esed güçlerine her türlü desteği verirlerken yine öksüz, sahipsiz ve ortada kalanlar Türkmen kardeşlerimiz olmuştur. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye-Suriye sınırı, terör örgütünün hâkimiyeti alanına girecektir." dedi.