Uçhisar Belediyesi, Uçhisarlı öğrencileri kayak eğitimine gönderiyor. Nevşehir ve Kayseri illerinin birlikte yürütmekte olduğu Erciyes-Kapadokya birlikteliğini sağmaya yönelik “Cultural Skiing” (Kültür Kayağı) projesi kapsamında yapılacak faaliyetlerin tabana yayılması ve halk tarafından da desteklenmesi amacıyla bu projenin önemli uygulayıcılarından olan Uçhisar Belediyesi ile pilot uygulamaya başlandı.

Cumartesi günleri yapılan eğitim süreci kayak sezonu boyunca devam edecek. Kayak sporuna karşı ilgi uyandırmak, bu sporu sevdirmek, öğrencilere sağlıklı yaşam davranışı kazandırmak ve başarıyı teşvik etmek amaçlarının da önem taşıdığı bu uygulamadan ötürü öğrenciler çok mutlu. Uçhisar’da eğitim-öğretim gören 15 başarılı 6. Sınıf öğrencisini Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne gönderen Uçhisar Belediyesi öğrencilerin ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Projeyle ilgili açıklama yapan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Kültür kayağı konseptiyle başlanan proje kapsamında Kayseri Erciyes ile sürdürdüğümüz birlikteliği halkımıza da yaymak ve anlatmak için çocuklarımıza kayak sporunu sevdirmek ve benimsetmek için bu programı düzenledik. Spor yapan gençler, hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi bir gelişim gösterirler. Özgüvenleri yüksek, okul hayatlarında daha başarılı birer birey olurlar. Belediye olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri kasabamızda yaymak ve geliştirmek amacıyla başlattığımız kayak eğitimine ilerleyen günlerde belediyemizin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle devam etmeyi planlıyoruz. Kasaba genelinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik birçok aktivite planlıyoruz. Bahar ve yaz dönemlerinde hatta yıl boyu devam edecek etkinliklerle çocuklarımız ve gençlerimiz, hem sosyalleşecek hem de kötü alışkanlıklara yönelmekten kurtulacaklar. Sorumluluk sahibi, hoşgörülü, çevresine saygılı, gelişime açık, liderlik vasfı olan gelecek nesiller için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeyi hedeflediğimiz aktivitelerimizle bunu sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kayseri Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı Uçhisar Belediyesi ile gerçekleştirilen bu ilk uygulamanın önemini belirterek şunları ifade etti; “Kapadokya ve Erciyes birlikteliğini sağlamaya yönelik “Cultural Skiing" (Kültür Kayağı) projesinin yerelde de yayılması gerekir. Bu vesileyle önemli uygulayıcılardan biri olan Uçhisar Belediyesi ile başlattığımız bu pilot uygulamayı çocuklarımızdan başlayarak halkımıza da yaymayı hedefliyoruz.”