Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, bu yıl 20'incisi düzenlenen Hacıbektaş Dostluk ve Barış Ödülü'ne Barış Radyosu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Erkan'ın uygun görüldüğünü bildirdi.
Selmanpakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erkan'ın ödülünü, 15-18 Ağustos tarihleri arasında  24'üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri açılış töreninde alacağını ifade etti. 

Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri Düzenleme Komitesi'nin değerlendirme için jüri oluşturduğunu dile getiren Selmanpakoğlu, Hacıbektaş-ı Veli kültür ve öğretisinin araştırılması ve yaygınlaştırılmasında katkı sağlayan kişilere yönelik olarak verilen Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nün bu yıl Barış Radyosu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Erkan'a takdim edileceğini belirtti.

Selmanpakoğlu, Erkan'a bu ödülün verilmesinde, televizyonunda Alevi ve Bektaşi kültürüne yer vermesi, bin köye bin Atatürk büstü hediye etmesi ve düzenlendiği bir programda bin kişinin katılımı ile semah gösterisi yapılmasının etkili olduğunu kaydetti.