​Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,UCLG Dünya Teşkilatı'nın 5. Kongresi 5. Yerel ve Bölgesel Lider Zirvesi'nin genel kuruluna katılmak üzere Kolombiya'ya gitti.

 5. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Meclis Toplantısı’na katılan ​Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de aralarında bulunduğu belediye başkanları ile dünyadaki çeşitli ülkelerden 3 binden fazla yerel yönetim temsilcileri, Kolombiya’da devam eden görüşmelerde yer aldı.

Ünver, Kolombiya'daki zirvede dünyaya Nevşehir'i anlattı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Dünya Konseyi üyesi olarak Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen UCLG ve UNACLA zirvesine katılan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, etkinlikte 3,000’in üzerinde ilçe, şehir, büyükşehir belediyesi, bölge, sivil toplum, iş dünyası ve akademik dünyadan temsilciyi çeşitli konuları görüşmek üzere uluslararası mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e burada Kolombiya medyası da yoğun ilgi gösterdi. Ünver, tv, gazete ve radyolara Nevşehir ve Kapadokya'nın tanıtımı ve UCLG çalışmalarıyla ilgili bir dizi röportaj verdi.

UCLG’nin dünya yerel yönetimlerini güçlendirmek için yürüttüğü çalışmaların konuşulduğu toplantıda, belediye başkanlarının önerileri değerlendirildi ve yapılan çalışmalar üzerine paylaşımda bulunuldu. Toplantıda UCLG’nin tüm küresel gündemi onaylandı.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler zirvesine dünyadaki çeşitli ülkelerden 3 binden fazla yerel yönetici katıldı. Zirveye delege olarak katılım gösteren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, toplantılar boyunca belediyelerin birbirlerine deneyim ve çözüm önerilerini aktarma fırsatı yakaladığını belirtti. Toplantılarda ayrıca yerel yönetimlerin kaynaklarının arttırılıp özerk bir yapıya kavuşturulmaları, akıllı kentler yaratma çalışmaları, cinsiyet eşitsizliği,yenilikçi şehir düzenlemeleri ve eğitim gibi konuların ön planda görüşüldüğünü belirten Başkan Ünver, yerel yönetimlerin yaşadığı sorunların çözümü ve proje geliştirilmesi noktasında atılabilecek adımların rotasının oluşturulduğunu vurguladı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "yerel yönetim alanında dünyanın en büyük teşkilatı konumundaki Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) bünyesinde geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aktif bir rol oynayarak ilimiz Nevşehir ve Kapadokya bölgesmizi en güzel şekilde tanıtıyoruz" dedi.