Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü yaz tatili dönüşünde hırsız sürpriziyle karşılaşmaması için vatandaşları uyarıyor. Posta kutusunda biriken gazete, mektup ve faturaların hırsızlara davetiye çıkardığını belirten Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Tatile giderken mutlaka komşunuza haber verin, gerekli tedbirleri alın. Hırsızlar asla tatil yapmaz. Evinizi tatil veya iş seyahati gibi sebeplerle uzun süreli terk ettiğinizde evde olmadığınızı hırsızlara hissettirmeyin. Siz tatildeyken kapınızın önünde veya posta kutunuzda biriken gazete, mektup, fatura ve benzeri evraklar hırsızlara davetiye olacağından komşularınıza bunları almalarını tembih ediniz.

Evinizden uzun süre ayrılacaksanız, güvendiğiniz bir komşunuza evinizin uzun bir süre boş kalacağını belirterek, gerektiğinde sizi nerede bulabileceğini bildirin. Plajlar, kampingler, piknik alanları ve benzeri dinlenme ve eğlenme yerleri hırsızlığın en kolay yapıldığı yerlerdendir. Böyle yerlere giderken değerli eşyalarınızı yanınızda götürmeyiniz, götürdüğünüzde bir kişinin sürekli eşyalarınızın yanında bulmasını sağlayınız" şeklinde konuştular.

Tatile gideceklere hırsızlık olaylarına karşı önerilerde de bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Evin etrafını ışıklandırın, evinize alarm sistemi kurun, hırsızlığa karşı kıymetli eşyaları sigortalayın, evden çıkmadan kapı ve pencereleri iyice kilitleyin, hırsızlar eve girdiğinde yatak odasını karıştırdığından kıymetli eşyaları değişik yerde saklayın, evden uzun süreli ayrıldığınızda değerli eşya ve mücevheratları güvenilen birine teslim edin, kısa süreli bile olsa evden ayrıldığında kapıyı mutlaka kilitleyin, büyük sitelerde özel güvenlik görevlisi tutun, apartman girişi kapısını sürekli kapalı tutun, mümkünse kapıya çifte kilit yaptırın, çatı katındaki banyo pencerelerinden, tuvalet pencerelerinden havalandırmalardan hırsızın eve girebileceğini unutmayın, güvenlik zaaflarını tespit ederek polisten yardım isteyin, evinizi sigortalatın" dediler.

Tedbirlere rağmen hırsızlığa uğrayan vatandaşların da paniğe kapılmayın çağrısında bulunan yetkililer, "Soğukkanlı olmaya çalışınız ve hiçbir eşyaya dokunmayınız. En yakın telefondan 155 Polis İmdat´ı arayınız, mümkün olduğu kadar ayrıntılı bilgi vermeye çalışınız. Çalınan eşyaları en ince ayrıntılarına kadar tanımlayınız ve ayırt edilebilir özellikleri hakkında bilgi veriniz. Çekleriniz çalınmışsa ilgili bankalara derhal bilgi veriniz" açıklamasında bulundular.