Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi, 10-13 Aralık 2015'de kapılarını ziyaretçilerine 9. kez açacak. Ürgüp, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Kapadokya çatısı altında fuara katılacak.

KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) çatısı altında fuarda Ürgüp'ün tarihsel ve kültürel özellikleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilecek etkinlik, Fuar İzmir alanı B ve C hollerinde yapılacak.

Kapadokya bölgesini 144 m2'den oluşan ve üçgüzeller peri bacaları ile konak figürü, balon maketi gibi özel çalışmalara yer verilen stantta Kaphib, Ürgüp Belediyesi, Ürgüp Tanıtma Vakfı, Avanos Belediyesi, Kozaklı, Uçhisar Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Göreme Belediyesi temsil edecek.

Geçen yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek.