Ürgüp Belediyesi tarafından Hadosan kavşağında Kavaklıönü mahallesinde yapımı son aşamada devam eden çocukların yoğun olarak ilgi gösterdiği Tip Parkta boş bally kutuları, mahalle halkını tedirgin ediyor.

Çocukların oyun aletleriyle severek oynadığı, bolca zaman geçirdiği parkta boş bally kutularını gördükten sonra tedirgin olduğunu ve çocuğunu artık parka tek başına göndermediğini belirten bir anne, yetkililerin konuyla ilgilenmesi gerektiğini, böylesine güzel bir parkı ballycilerin mekanı haline getirmelerine izin vermeyeceklerini, 18 yaş altına satılması yasak olan ballyi kimlerin sattığının bulunarak işlem yapılması gerektiğini belirtti.

Yetkililer ise konuyla ilgileneceklerini, bally’nin kutu üzerinde de 18 yaş altına satışının yasak olduğunun belirtildiğini, satan ve satışına aracılık edenlerin araştırılarak gerekli cezaların uygulanacağını ifade etti.

EN BÜYÜK İŞ ANNE BABAYA DÜŞÜYOR

Yarın çok geç olmaması, geleceğimiz çocuklarımızın aydınlık yarınlarının kararmaması, umutlarımızın yok olmaması, huzurumuzun bozulmaması için çocuklarımıza sahip çıkmamız, üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor..

Bu çok tehlikeli bir gidiş. Sakın bunu hafife almayın. Bu ballici gençlerden biri bizim çocuğumuz da olabilir.

Çünkü bu gençlerin birçoğunun ailesi çocuklarının bu alışkanlıklarından habersiz.

Haber: Faruk Özzengin