Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş'ın Eşi Sayın Songül Aktaş Hanımefendi, ilimiz merkezinde faaliyet gösteren Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Ederek, onuruna düzenlenen iftar yemeğinde engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Sayın Songül Aktaş Hanımefendi'nin teşrifleriyle Nevşehir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine; Nevşehir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener eşi, Kurum çalışanları, eşleri , çocukları ve hasta yakınları katıldılar.


      Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş'ın Eşi Sayın Songül Aktaş, iftar yemeğinden önce yemeğe katılan engelli vatandaşlarımızı masalarında ziyaret ederek onlarla yakından ilgilendi. İftar öncesi okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen Sayın Aktaş, Ezan-ı Şerif’in okunmasıyla engelli vatandaşlarımızla birlikte iftarını açtı.

     Yemeğin ardından bir konuşma yapan Sayın Aktaş, Ramazan’ın inancımızda ve kültürümüzde apayrı bir yeri olduğunu belirterek,  “Ramazanda insanlar birbirlerine karşı sevgi ve saygı dolu olurlar. Dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini Ramazan ayında görürüz. Bu mübarek ayda değerli engelli kardeşlerimizle, Ramazan’ın manevi atmosferine uygun olarak bu havayı birlikte teneffüs etme şansı yakaladık bundan sonra da inşallah yine sürekli bir araya gelmeyi arzu ediyorum. Bu güzel organizasyonu tertip eden Nevşehir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener ve ekibine ayrıca tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum ” dedi.


Nevşehir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener'de konuşmasında," Öncelikle son Valiler kararnamesi ile ilimize atanan Sayın Valimiz İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş'a şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. On bir ayın sultan bu mübarek Ramazan ayında Özel insanlarımızı unutmayarak bizleri ve kardeşlerimizi teşrifleriyle onurlandıran Sayın Valimiz İlhami Aktaş'ın Eşi Sayın Songül Aktaş Hanımefendi'ye teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

 “HER BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Hiç kimsenin engelli olmak istemediğini fakat toplumdaki her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Hüseyin Şener, konuşmasını “Dolayısıyla normal insanlar da empati yaparak engelli kardeşlerimizin neler yaşadıklarını düşünebilirlerse onların hayatını idame ettirmeleri için çok daha fazla yardımcı olmuş olurlar. Ramazan’da sahip olduğumuz bu güzel hasretleri, bu sevgi saygı yardımlaşma ve dayanışma duygularını biz sadece Ramazan’da değil, Ramazan’ın haricinde de yaşamayı arzu ediyoruz. Ramazanda yakaladığımız bu toplumsal barışı Ramazan’dan sonra da devam ettirirsek aslında toplum olarak huzuru yakalamış oluruz” şeklinde tamamladı.

     Valimiz Sayın İlhami Aktaş'ın Eşi Sayın Songül Aktaş, iftar yemeğinden sonra engelli vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinledi. Engelli vatandaşlarımız ve aileleri de düzenlenen iftar yemeği dolayısıyla Sayın Valimiz İlhami Aktaş'ın Eşi’ne teşekkür ederek, Songül Aktaş hanımefendi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.