Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı oda başkanlarına yönelik istihdam seferberliği bilgilendirme toplantısı Vali AKTAŞ Başkanlığında Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında; Vali AKTAŞ’ın başkanlığında, Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ, SGK İl Müdürü Erdin POLAT, İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık BARATA katıldığı Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı merkez ilçe başkanlarına yönelik olarak istihdam seferberliği toplantısı gerçekleştirildi.

Vali AKTAŞ ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimat ve himayeleri ile başlatılan ve daha sonra 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği ile ilgili birinci elden ilgili kurum temsilcileri ile birlikte bilgilendirmek amacıyla toplantılar düzenlediklerini ifade ederek şimdiden söz konusu istihdam seferberliğine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantının devamında, SGK İl Müdürü Erdin POLAT sunumunda kurum olarak işverenlere sağlanan yeni desteklerden teşviklerinden tüm işverenlerimizin bu haklardan yararlanması için çaba göstereceklerini belirtti.

İŞ-KUR İl Müdürü Arif Sıddık BARATA ise sunumunda, İşbaşı Eğitim Programları ile işverenlere sağlanan teşvik destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
Son olarak söz alan Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ ise konuşmasında Odalarımız vasıtasıyla tüm üyelerimize ulaşarak ve kendilerini bilgilendirerek istihdam seferberliğine katkı sağlamak adına desteklerini esirgemeyeceklerini bildirdi.