Nevşehir'de Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün gecikmeli verdiği kar tatili ve kişiye özel servis edilen tatil haberine sosyal medyada büyük eleştiri geldi.

Nevşehir'de Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü varken, "Okulların tatil" haberini hiçbir görev ve yetkisi olmayan kişilerden, üstelik, "Resmi Tatil" açıklamasından tam 1 saat önce duyrulmasının ardından doğal olarak büyük bir bilgi kirliliği yaşayan "Veli ve Öğrenciler" büyük karmaşa ve mağduriyet yaşayarak, haberin doğruluğunu araştırır oldu. 

Kim servis ediyor? Valilik ve MEB Uyuyor mu!

Tatil haberini Kişiye özel servis eden kim? Peki, buna kim nasıl müsade ediyor... Bir değil, iki değil son üç tatil haberinide veli ve öğrenciler, bazı alakasız zatı muhteremlerin şahsi sosyal medya paylaşım sayfalarından şans eseri öğrendiler. Bilgi kirliliği yaşanmasına neden olan bu olayın ardından, hiç bir etik tarafı olmayan bir davranışla bu şahsılara kim hangi yetkiyle bu bilgiyi veriyor. Yada bu bilgiyi kim sızdırıyor? sorusu gündeme geldi.

"Eski köye yeni adet..."

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve mağduriyet yaşanmaması için haberin kamuoyuna duyurulması adına aynı anda tüm "Basına" eş zamanlı servis etmeyi bile beceremeyenler, nasıl oluyor da kişiye özel Tatil haberini bir saat önceden servis edebiliyor???

Valiliğin geç aldığı ve alakasız kaynaklardan öğrendiği kararı eleştiren Nevşehirli vatandaşlar, Böyle bir şey ne duyduk ne gördük. Tatil haberini biz en yetkili ağızdan öğrenmeden alakasız kişilerden duyar öğrenir olduk. Bu ne biçim iştir. Tatil haberi sadece kişilere özel mi servis ediliyor. Basının bile haberi olmadan bazı şahıslar sayfalarında Tatil haberi paylaşıyor. Bundan sonra Valilik MEB açıklamasına gerek yok. Biz nasılda bir şekilde öğreniyoruz. Yazık çok yazık şeklinde ağır bir dille eleştirilerini ifade ediyorlar. Sırf bu karmaşıklık yüzünden büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Özellikle Nevşehir'de son üç resmi Kar tatili haberini de Resmi açıklamadan 1 saat öncesinde öğrenen Öğrenci ve Veliler, Nerede Valilik nerede Milli Eğitim Müdürlüğü diye sorar oldu. 

Beceremediler - Beceremiyorlar!

Açıkcası, Valilik ve MEB, Tatil haberinin yapılmasında da duyrulmasında da sınıfta kaldı. Umuyoruz ki bundan sonra ki olası tatil haberini Kişilerin Sosyal paylaşım sitelerinden değilde, Resmi bir kurum olarak Tek bir ağızdan resmi kanallardan öğreniriz.

İşte tepkili vatandaşların yaptığı o yorumlar:

-Vatandaşlarımız bundan sonra Valilik'ten MEB'ten tatil açıklaması beklemez olduk. Onlara kalırsak ya gecenin 01.00'nde ya sabaha karşı 05.00-06.00 da ancak öğrenebiliyoruz.

-Resmi bir kuruma hiç yakıştıramıyoruz.

-Tatil yapmayıda, tatili kamuoyuna duyurmayıda beceremiyorlar...Ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.

- Keşke herkes işini yapsa... Ama maalesef...

Bu haksızlık adaletsizlik ve etik dışı tutumları sebebiyle, bu olaya sebebiyet veren her kimse, bu kişi ve kurumları KINIYORUZ...