Avanos’a bağlı Kalaba Beldesinde yol yapım çalışmalarının uzun sürmesi Şehir merkezinde trafik kazası kaynaklı ölümlerin artması halkı çileden çıkarttı.

30 Temmuz 2013 Salı günü Kalaba’da meydana gelen trafik kazası sonucu Paşalı köyünden Korhan  KARAER’ in yaralanması sonucu halk çileden çıktı. Yolu kapatan halk aynı güzergahda bir çok kişinin yaralanmış olduğunu ve ya öldüğünü dile getirdi ve yolu belirli birsüre trafiğe kapattı.

Aldığımız bilgiye göre, 30.07.2013 Salı günü saat 11:00 sıralarında 65 yaş civarı Korhan KARAER,  KAYSERİ – ANKARA yolu üzerinde bulunan Kalaba Kasabası şehir merkezinde  karşıdan  karşıya geçmeye çalışırken plakası ve sürücüsü belirli olmayan bir tırın çarpması sonucu yaralandı. Kaza yerinden kaçan tırın peşine düşen Kalabalı vatandaşlar 9 KM. ötede Himmetdede'de TIR'ı yakaladı ve TIR Şöförünü Jandarmaya teslim etti. TIR'ın Çarpması sonucu yaralanan Emekli Mali Müşavir Korhan KARAER kaza yerinde asfalt ortasında yaralı olarak yatması ambulansın Olay yerine geç gelmesi halkın yolu trafiğe kapatması ve Gelen güvenlik görevlilerine yoğun olarak tepki göstermeleri  üzerine Avanos İlçe Jandarma Bölük komutanlığı ekiplerinin olay yerine intikali ile güvenlik sağlandı.  Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Halkı sakinleştirmeye çalışarak olayların büyümesinin önüne geçti . Daha sonra Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ve Nevşehir  İl  jandarma komutanı Albay Ertuğrul DURSUN  halkı sakinleştirmek için Kalaba Merkez Camii bahçesinde halkla  konuşarak sağduyu çağrısında bulundular toplantıda  halkt isteklerini dile getirdi.  Kalaba Sakinleri ,

ölen vatandaşlarımız için üzülüyoruz her gün cenaze çıkmasını isemiyoruz diyerek kaymakam ve jandarma komutanından söz alarak yolu açtılar.

Meydanda toplanan kalabalık 1 yılda 70 civarı yaralanmalı  ve Ölümlü kaza olduğunu dile getirirken gereken tedbirlerin alınmasını istediler.

Kaynak:Kızılırmak Gazetesi