İçimizdeki Vefasızlara mı yanarsınız yoksa her defasında Vefasız Dostlara mı kanarsınız bilemem ama her ne olursa olsun VEFA  sadece İstanbul da bir semt adı olarak kalmamalıydı.Ama maalesef şimdilerde görülüyor ki bir vefasızlıktır gidiyor…

 

Bundan 13 yıl önce aramızdan ayrılan Gazeteci büyüğümüz Nihat Saçan ile geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak şuan aramızda olmayan Gazeteci ağabeyimiz Murat İlktürk ü bizler unutmadık.

 

Bugün itibarıyle gazetecilikte uzunca diyebilceğimiz yılları geride bıraktık. Geriye baktığımızda Nevşehir Gazeteci arkadaşlarımızdan büyüklerimizden 37 yaşında hayatını yakalandığı amansız Kanser hastalığıyla 2002 yılında kaybederek aramızdan ayrılan Nihat Saçan’ı rahmetle anıyoruz.

 

Kafa yapımız bazı noktalarda uyuşmuyor olsada Yine kendine has yorum ve kişiliği ile Nevşehir Basınına emekleri geçmiş ve şuan hasta olan ve bu anlamda uzunca süredir aramızdan ayrı kalan Murat İlktürk abeyimizede geçmiş olsun diyor Allahtan acil şifalar diliyoruz.

 

Merhum sanat güneşimiz Rahmetli Zeki Müren de dizelerinde o meşhur şarkısına şöyle söz yazmıştı:

Gün ışığında yola koyuldum

Elimde kandil gözümde mendil

Vefa arıyorum, dost arıyorum

Şefkat arıyorum, aşk arıyorum

 

Vefa, uzaklarda kalan bir his

Dost, eski şarkılardan bir iz

Şefkatse bardaki sarışın kız

 

Dizlerimde derman

Kandilimde yağ bitti

Bulamadım gitti

 

Vefa arıyorum, dost arıyorum

Şefkat arıyorum, aşk arıyorum

 

Nevşehir için VEFA deyince benim aklıma VEFA POYRAZ ile VEFA KÜÇÜK geliyor ilk önce ….

Onlara VEFA dan bahsedipte isimlerini anmadan geçmek VEFASIZLIKLARIN en büyüğü olsa gerek.

Vefa Poyraz Eski İstanbul Valisi ve Eski Tarım Bakanlığı yapmış İstanbul da ki Nevşehirliler Derneğinin kurucularından şuan Fahri Başkanı değerli bir Nevşehirli hemşerimiz büyüğümüz…

Diğer bir Nevşehirli VEFA KÜÇÜK’e gelince de Eski Fenerbahçe As Başkanlığı yapmış hatrı sayılır bir İş Adamı Hukukçu ve Nevşehir Üniversitesine ve memlketine yatırımları ile tanıdığımız bir büyük Hayırseverimiz.Kendilerini Saygı sevgi ve dualarla minnetle bir kez daha anıyoruz unutmadan.Çünkü onlar ve onunla beraber hayırseverlerimiz her zaman memleketlerine olan VEFALARINI ve VEFALIKLARINI gösterdiler.

Örneğin Nevşehir Basınına bir kişi yada kurum kuruluş yemek verse “Yine Nerde Açlar Hemen Oradalar!” yakıştırması yapanlara sesleniyorum. O Açlar dediğiniz bu şehirde en Vefalı en Fedekar en Kutsal görevlerini ifa ediyorlar. Mutlaka şehrin tarihinde bir dip not olarak isimleri bir şekilde yad edilecektir.Ya SİZ?

Hakkınız yendiğinizde tanıtım reklam duyuru ilan yapmanız gerektiğinde kapısını kimin çalıyorsunuz? Nereden Haber öğrenip bilgi sahibi oluyorsunuz…? O zaman bizde diyelimki Gazetecilere Açlar deniyorsa sizlerde ne yazıkki Açıktasınız kardeşim…Açın olduğu yerde AÇIKTA olanlar vardır tarih boyu her zaman.

Devamı Fikret Çapacı Köşe Yazısında...

http://www.fibhaber.com/vefa-gostermeyene-vefa-gosterilmez-makale,68.html

SÖZÜN ÖZÜ:

Şu bir gerçek, bunu bizzat yaşayanlardanım.

Eğer önemli bir makam ve mevkide iseniz eşiniz, dostunuz, hatta tanıyamadığınız akrabalarınız bile vardır. Ama bir gün gelip o makamdan indiğinizde, düne kadar etrafınızda size görünmek, yaranmak için fırıl fırıl dönenler birden kaybolmuşlardır. Mumla arasanız da! Bulamazsınız. Çünkü artık o makamda değilsiniz. Sizin artık onlara vereceğiniz bir şey yok elinizde! Daha doğrusu onların isteklerini karşılayacak makamınız yok artık. Çünkü onlar için siz önemli değil, önemli olan çıkar ve menfaatleridir.Son olarak Vefadan bahsedipte Nevşehir Basının her zaman yanında olan Blok Bims Aş.Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş ı bir kez daha saygıyla anıyorum.Gazeteci kardeşlerimiz hiç ayırmadan desteklerini reklamlarıyla sürdüren değerli İş Adamı büyüğümüz Musa Ertaşa biz Nevşehir Basının Vefasını göstermesi gerektiğini düşünüyorum.


Not: Nevşehir Gazeteciler Cemiyetimizi Başkan Muammer Başer ile birlikte Gerek İlktürk e evinde ziyaretleri gerekse Merhum Nihat Saçan ı her yıl anmaları ile bu yazının dışında bıraktığımızı belirtmek isteriz.Vefasızlar kendilerini bilir.
Saygılarımızla...