AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ; " Yetimler, Öksüzler Ve Kimsesizler Topluma Allah'ın Emanetidir...." dedi.

02 Temmuz Perşemebe günü 
Dünya Yetimler Günü" etkinliğine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ;  "Bütün varlıklara şefkat ve merhametle muamele etmeyi bir ibadet olarak telakki eden yüce dinimiz, toplumsal duyarlılığın bir gereği olarak özellikle yetimlere ilgi-alaka ve şefkat gösterilmesi ve haklarının korunması konusu üzerinde önemle durmuştur. Nitekim toplum içinde en fazla şefkat ve merhamet gösterilmesi gerekenler de bir kanadı kırık olan yetim, öksüz veya bakıma muhtaç kimsesiz çocuklardır. Yetim çocukların problemleriyle ilgilenmek birey ve toplum olarak hepimizin görevidir. Duyarlı olmak, çevremizde yaşanan acı ve ızdıraba seyirci kalmamak zaten yüreğimizde taşıdığımız imanın bir gereğidir. Onlar bizim imtihanımız, onlara olan ilgi ve alakamız, sevgimiz, merhametimiz yüce yaratıcının katında ayrı bir değer bulacaktır. Yetimler, öksüzler ve kimsesizler topluma Yüce Allah’ın emanetidir. Başta yetimler olmak üzere öksüz, kimsesiz, yoksul bütün çocuklar toplumumuzun bir parçasıdır. Bu yavrularımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve bu konuda duyarlı davranmalıyız" dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Babasını, annesini kaybetmiş kimsesiz çocuklara sahip çıkmak ve bunları sevindirmek, yapılabilecek yardımların, hayır ve hasenatın en anlamlısı ve en güzelidir. Sevgili peygamberimiz kendisi de bir yetim, aynı zamanda öksüzdür. Öksüz ve yetimlerin başlarının okşanmasını, onlara sahip çıkılmasını bizlere buyurmuştur. Hayatı boyunca yapmış olduğu örnek uygulamalarıyla bize bunu göstermiştir. Yetimleri itip-kakmanın, onlara eziyet etmenin, hatta haksız yere mallarının üzerine oturmanın, büyük bir vebal olduğunu bilmek gerekir. Eğer bu çocuklara sahip çıkarsak, onları sevindirirsek, onların bir kere değil de sürekli olarak onların ihtiyaçlarını karşılarsak, eğitimlerini yapmalarını sağlarsak çok daha yerinde olur. Özellikle Yaşlısına, engellisine, yetimine, öksüzüne, ihtiyaç sahibine sahip çıkmak, bizim milletimizin aslı hasletlerindendir. Elimizdekini paylaşmak için çok olmasına gerek yok. Hayır, hasenat gönül işidir. Çok zenginlikle de bir alakası yoktur” diyerek, Kardeşlik İftarını Düzenleyen Nevşehir Belediyesine ile Nevşehir İHH'ya ve bu önemli projeye katkıda bulunan emeği geçen herkesi tebrik etti. 

Açıkgöz, “Yetim ve öksüz çocuklarımızın mutluluğuna tanık olmayı, onlarla bu güzelliği yaşamayı bana nasip eden Allah’a şükürler olsun. Desteklerimiz her zaman devam edecek ve daima onların yanında olacağız” diye konuştu.

"Yetim Gülerse, Dünya Güler"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz bugün burada Sayın Bülent GEDİKLİ nin katılımlarıyla gerçekleştirilen "Nevşehir Kardeşlik İftarında" hemşerilerimizle bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Yüce Allah Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim etsin. Toplumun huzur ve refahını bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. İftar programının gerçekleştirilmesinde emeği bulunan herkesten Allah razı olsun...

Konuşmaların ardından 100 yetim ve öksüz çocuğa oyuncaklar dağıtıldı, Bayram kıyafetlerinden oluşan hediye çekleri yetim ve öksüz çocuklara teslim edildi.