Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokak köpekleri sorunun çözümü için çalışma yaptıklarını açıkladı. 

Tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili yeni uygulama hayata geçiriliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gazetecinin; "-Sokak köpekleriyle ilgili belediyelere çağrı yapmıştınız, ‘Hayvanların yeri barınaklardır, sokaklar değil. Böylece hem hayvanlar korunsun hem de vatandaşların güvenliği sağlansın’ diye. Fakat, geçen sürede sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor. Son olarak Bitlis’te bir çocuk hayatını kaybetti. Bu konuda bir çalışma olabilir mi?" sorusuna cevap verdi.

Sokak köpekleri sorunun çözümü için çalışma yaptıklarını açıklayan Erdoğan; Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır.

ERDOĞAN: "TALİMATLARI VERDİM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdiğini ifade eden Erdoğan; "Bakanlarımız çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı." ifadelerinde bulundu.

"YENİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR"

Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü örnek bir çalışması olduğunu ifade eden Erdoğan; "Aynı zamanda İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de bu konuda bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda her iki belediyemizde yapıyor.

Ayrıca mesela İstanbul’da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi." dedi.

Nevşehir il genelinde 'kış gelmeden başıboş gezen sokak köpekleri için bir şeyler yapılmalı..!

Nevşehir il genelinde sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri artık sadece çocukları değil herkesi korkutuyor.

Başıboş saldırgan sokak köpekleri sadece Nevşehir veya ilçelerinin değil, bütün ülkenin başına bela oldu. FİB Haber İhbar hattına gün içerisinde defalarca şikâyet ve ihbarlara konu olan başıboş köpeklerine hala kesin ve kalıcı bir çözüm bulanamadı.

Kimi vatandaş şikâyetinde köpek saldırısına uğradığını ve zor kaçıp kendisini kurtardığını aktarıyor...

Kimi vatandaş, parkta oynayan çocuğuna köpeklerin saldırdığını şikâyet ediyor...
Kimi vatandaş, çocuğunun okul yolunda köpek saldırısına uğradığını...
Kimi vatandaş, köpekler saldıracak diye çocuğunu okula gönderememekten yakınıyor...

Nevşehir'de en son Ürgüp ilçemizle, Kaymaklı beldesi ve Mustafapaşa köyünde yaşanan sokak köpekleri saldırısı haberlerinin ardından il genelinde tedirgin olan vatandaşları kış mevsimine girerken korku sardı.

Bu konuda okuyucularımızdan hemen hergün bir ihbar geliyor. İşte bir vatandaşımızda gönderdiği fotoğraf ve video ile yaşadığı korkuyu şu cümlelerle özetledi; "Nevşehir 2000 Evler Mahallesi Filiz Kılıç Toki Konutlarında oturuyorum. Her sabah işe gitmek için saat 6.30 gibi evden çıkıyorum. Malumunuz kış mevsiminden dolayı o saatlerde hava çok karanlık oluyor. Üstüne yetmemiş gibi servise yürüyene kadar çok sayıda sokak köpekleri ile karşılaşıyorum. Bu sabah saydım tam tamına 13 köpek karşıma çıktı. Bazen üzerime doğru havlayarak koşuyorlar ve ben ister istemez tedirgin oluyorum. Eminim bu durumu benden başka yaşayanlarda vardır. Konuyu dile getirseniz sevinirim."