Hollanda'da yaşayan Nevşehirlilerin kurduğu Hollanda Nevşehir Vakfı Başkanı Aydemir Çetin, Şengezer Kürk ve beraberindeki heyet, Nevşehir'in en çok takip edilen internet gazetesi FİB Haber.Com'u ziyaret etti. 

FİB Haber.Com İnternet Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal tarafından ağırlanan Hollanda Nevşehir Vakfı heyeti, İlimiz ve Bölgemizde yaşanan tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan sürekli olarak takip ettiklerini ifade etti.

Vakfın çalışmaları hakkında bilgilere veren Başkan Aydemir Çetin, "Hollanda’da 400 bin Türk var. Bunun da yaklaşık 20 bine yakın Nevşehirli hemşerilerinin bulunduğunu ifade ederek, bu vakıf sayesinde tüm Nevşehirlilerin birlik ve dayanışma içerisinde kültürlerini yaşattığını belirtti.

Hollanda Nevşehir Vakfı Başkanı Aydemir Çetin; "Şuanda da Sılayı Rahim yapıyoruz. Akrabalarımız ve Nevşehirliler ile hasret gideriyoruz. Vakıf olarak bugünde Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Savran'ı makamında ziyaret ederek hasbihal ettik sonrada Hollanda'da kampanyasını yaptığımız Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren yavrumuzu evinde ziyaret ederek ailesine moral verdik. Şimdi de bizim Nevşehir'deki sesimiz FİB Haber'i ziyaret etmek istedik. Sizlere Hollanda'da yaşayan Nevşehirlilerin selamlarını sevgilerini getirdik. Bizler Vakıf olarak, Nevşehir'in tanıtımı konusunda elimizden ne geliyor ise yapmayı bir vazife bilerek her platformda elimizi taşın altına koyuyoruz. Söz konusu Nevşehir olduktan sonra, gerisi teferruattır" şeklinde konuştu.

Nevşehirlilerin sesi, gözü ve kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine de teşekkürlerini ileten Hollanda Nevşehir Vakfı Yöneticilerinden Şengezer Kürk'de," Biz Avrupa'da yaşayan gurbetçiler olarak “Fibhaber.Com’u Hollanda’dan takip ediyoruz, Nevşehir, ilçelerimiz ve bölgemiz ile ilgili haberleri sizlerin sayesinde okuma fırsatı buluyoruz. Uzun yıllardan beri Nevşehir'imizin güzide gazetesini Hollanda’dan okumak ve takip etmek bizlere mutluluk veriyor. Bizlere Hollanda’da bir nebze de olsa memleket hasretini unutturdukları için ayrıca teşekkür ederim. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri ve ekibinizi tebrik ediyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum" dedi.

Nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal'da; "Hollanda'da yaşayan Nevşehirlilerin kurduğu Vakfın bu anlamlı ziyaretleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm gurbetçilerimize güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz. Vicdanın şehri Nevşehir'den tüm gurbetteki değerli hemşehrilerimize selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz " dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğrafın ardından iyi dilek ve temennilerle son buldu.