Nevşehir'de yaşayan İranlı genç ressam Shohreh Ebrahimi, bir resim tekniği olan noktalama tekniğini kullanarak resimler çiziyor. Türkiye’de noktalama tekniğini kullanan kişi sayısının az olduğuna dikkat çeken ressam Shohreh Ebrahimi, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün portresini bir buçuk haftada bitirdiğini ifade etti.

Eşi Arvin Taghinezhad ile birlikte AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'le, FİB Haber Merkezinde bir araya gelen İranlı genç ressam Shohreh Ebrahimi, noktalama tekniği kullanarak yaklaşık 25 bin nokta kullanarak çizdiği portreyi kendisine hediye etti.

Türkiye'de bulunmaktan ve özellikle Nevşehir'de yaşamaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden genç ressam Shohreh Ebrahimi, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün gerek samimiyeti, mütevaziliği gerek sanata spora olan destekleri ve gerekse sürekli halkın içinde yer alması karşısında kendisine büyük saygı duyduğunu ifade ederek, teşekkür etti. 

Bir ülkenin kalkınmasında, birleşmesinde, bir araya gelmesinde sanatın önemi çok büyük, Çünkü sanat birleştirir, devletlere güç verir. Bende bu amaçla çalışmalarımı yürütüyorum. Şuana kadar bir çok portre çizdim ama son çalışmam bu eserlerimin en özeli olacak. Hala hazırda, bir Dünya lideri olarak, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini noktalama tekniği kullanarak çiziyorum. Bu porteyi tamamladığımda kendisine bunu takdim etmek ise benim en büyük hayalim. İnşallah bu hayalime kavuşurum." dedi.

Sanatın birleştirici gücünün önemine dikkat çeken İranlı ressam Shohreh Ebrahimi, noktalama tekniği kullanarak resimler çizdiğini ifade ederek, “Noktalamayı puantizme de benzetirler ama puantizm de değildir. Noktalama tekniği başlı başına bir sanat dalıdır. Nokta çalışması tekniği tamamen küçük noktalardan oluşan bir çizim. Bu teknik, ortama küçük noktalar yerleştirmek anlamına gelir, böylece bu noktalar şekiller, çizgiler oluşturabilir. Bir portre çizimi bazen Binlerce ve milyonlarca nokta dan oluşturabilir. Bu sanat büyük emek ve bir o kadarda sabır gerektiriyor. Kalemin ucunu vurarak resimsel olarak bir şeyi meydana çıkarmaktır. Bunda emek fazla olduğu için yapan kişi sayısı çok azdır ve meşakkatlidir. Tek bir hata bütün emeğin çöpe atılmasına neden olabilir. Çıkmayan kalem kullanıldığı için hatanın silinme ihtimali de yoktur." dedi.

Yaptığı portre hediyesi için kendisine teşekkür eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, "AK Parti olarak her alanda olduğu gibi kültür sanatta da her zaman sanat ve sanatçının yanında olduklarını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kültür ve sanata büyük değer verdiğini ve desteklediğini belirten Açıkgöz, adını ülke sınırları dışına taşıyan değerleri zaman ve mekan fark etmeksizin herkes tarafından tanınması için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek; Bu toprakların yetiştirdiği değerlerin, bilim insanlarının, kültürümüze katkı sağlayan isimlerin, şairlerin, yazarların, sanatçıların isimlerinin her vesile ile hatırlanmasını, yaşatılmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Açıkgöz, İranlı genç ressam Shohreh Ebrahimi'nin noktalama tekniği ile binlerce nokta kullanarak çizeceği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini kendisine takdim etme hayalini gerçekleştirmek için de yardımcı olacağını ifade etti.

 Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf ve iyi dilektemennilerle sona erdi.

İnstagram: [email protected]