Nevşehirli Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (NEVBİAD) Tüzük gündemli Olağanüstü Genel Kurul yapıldı.

Nevşehirli Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (NEVBİAD) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Nevşehirli hemşehrimize ait olan Topkapı Eresin Hotel'de gerçekleştirildi. 

Olağanüstü Genel Kurulda 'Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsü kazanmak için önemli bir adım atan NEVBİAD, tüzük değişikliğine giderken, Ayrıca NEVBİAD yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin de seçimi yapıldı.

Genel kurulda tüzük değişikliğine giden NEVBİAD, kamu yararına dernek statüsü kazanmak için tüzüğünü değiştirdi. Faaliyet alanını bütün Türkiye Cumhuriyeti olarak belirledi.

Genel Kurul sonrası açıklamada bulunan NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin "Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsü kazanmak tüzük değişikliğine gittiğimiz NEVBİAD'ın Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Faaliyet alanını bütün Türkiye Cumhuriyeti olarak belirledik. Genel kurulda aldığımız bu kararın ardından, Bakanlığa kamu yararına dernek statüsü almak için müracaat edeceğiz. Bununla birlikte Yönetim kurulu seçimi yaptık ve Genel kurulumuza sunulan önerge ile Yönetim kurulu, denetim kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri oy birliği ile seçildi. Hayırlı olur inşallah..." dedi.

NEVBİAD Genel Kurulu'nda Kazım Tekin Güven Tazeledi

Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında NEVBİAD Başkanlığına yeniden Kazım Tekin seçildi. Böylece yapılan genel kurulda üst üste güven tazeleyen Kazım Tekin üyelerin tamamının oylarını alarak yeniden NEVBİAD başkanlığına getirildi. Ayrıca, genel kurulda Yönetim kurulu, denetim kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri de oy birliği ile seçildi.

Yapılan Genel kurulda yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri de belli oldu. Buna göre Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; 

Yönetim Kurulu Üyeleri;

  1. Kazım Tekin 
  2. Ramazan Ülger 
  3. Serdar Bilgi
  4. Bülent Yıldırım
  5. Muhittin Sağlam
  6. Seçkin Çekirdekçi
  7. M.Alphan Namlı
  8. Yaşar Köybaşı
  9. Murat Eresin
  10. Gaffar Demir
  11. Ali Bozkurt

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri;

  1. Fatih Acer
  2. Fehmi Yılmaz
  3. Murat Ergün
  4. Serper Sılaoğlu
  5. Mehmet Taşkın
  6. Oğuz Türkkan
  7. Seçkin Satılmış
  8. Vejni Büyük
  9. Birol Ergüven
  10. Mesut Çetin
  11. İlker Kuruöz

Denetim Kurulu Üyeleri;

  1. Adnan Sağlam
  2. Ahmet İnci
  3. Tolgar Erdoğmuş

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri;

  1. Ahmet Efe
  2. A. İlker Tepeköy
  3. Altan İçöz

Onur Kurulu;

Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri

  1. Yaşar Eroğlu
  2. Doğan Birgül
  3. Fazıl Çekirdekçi
  4. Vefa Küçük 
  5. Abdullah Kederoğlu
  6. Bayram Sağlam
  7. Bekir Erdoğan
  8. Bekir Terzioğlu
  9. Prof. Dr. Ersan Şen
  10. Atilla Yayım
  11. Prof. Dr. Hidayet Akdemir
  12. Prof. Dr. Yavuz S. Kabukçuoğlu
  13. Prof. Dr. Fehmi Yılmaz

isimlerinden oluştu.

Öte yandan Genel Kurul sonrası Habertürk yazarı gazeteci hemşehrimiz Muharrem Sarıkaya, Türkiyedeki medya ve güncel siyaset ilişkileri konusunda konferans verdi. Konferansa NEVBİAD'ın mezun bursiyer öğrencileride katıldı.

Nevşehir'in güçlü sesi FİB Haber.Com ailesi olarak, Nevşehirli değerli hemşehrimiz NEBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin ve ve ekibini kutluyor, Tüzük değişikliği kararının hayırlı olmasını ve başarılarının devamını diliyoruz.