Nevşehir de karga ile sahibinin dostluğu görenleri şaşırtıyor. ‘Besle kargayı, oysun gözünü’ sözünü boşa çıkaran ‘Şakir’ adlı meşe kargası, muhabbet kuşu gibi davranıyor.

Sahibinin omuzundan inmeyen ‘Şakir’ elinden yemek yiyor, sevgi sözcüklerine cilve yaparak karşılık veriyor.

Nevşehir Esentepe mahallesinde Erkek kuförü Cengiz Daşkesen bulduğu yavru meşe kargasını besleyerek dost oldular. Daha yavru iken bulduğu kargayı korumaya alan Nevşehirli Berber Cengiz, yiyecek ve su verdiği kuşun kendisine karşılık gösterdiğini görünce şaşkına döndü.

Kargayı dükkanında besleyen Cengiz ile ‘Şakir' adını verdiği karga arasında dostluk gelişti. Tıpkı bir muhabbet kuşu gibi davranan ve serbest bırakmasına rağmen sahibini terk etmeyen meşe kargası Şakir, sahibi çağırdığında gelip omuzuna konuyor, elinden yemek yiyip su içiyor.

Nevşehir'de bu karga başka karga...

Şakir ismini verdiği meşe kargasına evladı gibi bakan Erkek kuförü Cengiz Daşkesen, “Kurban bayramında etrafını kedilerin sardığı yavru meşe kargasını aldım, dükkanımdaki kafesin içerisine koydum ve çocuk gibi büyütmeye başladım. Şimdi benden ayrılmıyor saksıda çiçeklerin dibini temizliyor bana arkadaş oluyor. Yaklaşık üç aydan beri bakıyorum. O artık benim oğlum gibi. Sabah dükkana geldiğimde kafesten çıkarıyorum seslenerek çağırdığımda o kanatlarıyla nasıl uçuyor bir görseniz." diye konuştu.

Cengiz Daşkesen, hayvanları çok sevdiklerini ifade ederek, "Kedilerimiz, köpeklerimiz, tavuklarımız, güvercinlerimiz derken şimdide kargamız oldu.  Onlarla çok mutluyum" dedi. Gözü gibi baktığı Şakir isimli kargayı yanından biran olsun ayırmıyor. Mahalle sakinleride bu dostluk karşısında şaşkına dönerek sevginin her şeye galip gelebileceğini belirtiyorlar.

Daha yavruyken bulduğu meşe kargasını elleriyle büyüten Nevşehirli erkek kuaförü Cengiz Daşkesen, "aşkım, babacım şakir, çakal" kelimelerini duyan müşterilerinin büyük şaşkınlık yaşadığı Şakir'in artık Esentepe mahallesinin maskotu olduğunu söyledi.