Nevşehir'in en eski tescilli ekmek ustası Cafer Gün, 58 yıldır ekmeğini hamurdan çıkartıyor.

58 yıldır ustalığını yapan 70 yaşındaki ekmek ustası Cafer Gün, her sabah besmele ile açtığı fırınında ilk günkü heyecanıyla çalışmaya devam ediyor.

Kavak kasabasında ilk okulu bitirip, 12 yaşında Nevşehir'e gelerek fırında çalışmaya başlayan 70 yaşındaki Cafer Gün, geçen 58 senede taş fırında mesleğin zorluklarına aldırış etmeden çalışmaya devam ediyor.

Mesleğin zorluklarını dile getiren Cafer Gün, FİB Haber merkezine yaptığı açıklamada, "Bu mesleği 12 yaşından beri devam diyorum. 58 yıldır mesleğin içindeyim.  Zor ve ağır bir meslek. Gece çalışmak zor, gündüz akşama kadar ayaktayız. İnce bir iş, her şeyi düzenli yapmak zorundayız. Bayağı ağır bir iş. İlk başlarda çok zorlandım. Bayağı bir zorlandım ama şimdi iyice bir alıştım. Tamamen elime aldım, her şeyi öğrendim kendim yapıyorum "dedi. 

Şuana kadar yaklaşık 10 farklı fırında çalıştığını ifade eden Cafer Gün, "Bu işi severek yapıyorum, mesleğimi oğlum Murat Gün'e de öğrettim. Müşterinin giderken bir Allah razı olsun demesi benim için tüm yorgunluklarımı gideriyor" dedi.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'in 70 yaşındaki en eski ekmek ustası Cafer Gün'e sağlıklı ömürler, işlerinde kolaylıklar diliyoruz.