Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada ve Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi.

Acıgöl İlçe Müftülüğüne bağlı Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda iftar programı düzenlendi.

Başkanlık Müşaviri Belada, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimizin, ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir.’ Hadis-i şerifinin müjdesine mazhar olmak için birbirleriyle yarışan pırıl pırıl evlatlarımızın iftar sofrasına konuk olduk. Rabbim bu kutlu yolculukta hepsine zihin açıklığı versin.” dedi.

‘Bir insan ilim öğrenmek için evinden çıkıp yolda yürürken melekler kanatlarını onun için yola serer ve o insan da yolda o kanatların üzerinden yürür' hadis-i şerifini hatırlatan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, ilim öğrenmek isteyen, hafız olmak isteyen insanlar, Allah katında çok çok değerlidirler. Bu da Cenab-ı Allah’ın Kur’an ve ilim taliplilerine vermiş olduğu önemin bir göstergesidir. Bizler, sizlerin ileride dinimiz için, milletimiz için, devletimiz için faydalı birer birey olmanızı istiyoruz. Etrafına ışık saçan, insanlara iyilik, terbiye ve ahlak öğreten birer insan olmanızı niyaz ediyoruz. Hepinize sağlık ve afiyetler diliyorum” cümlelerini kullandı.

Hafızlık öğrencilerinin iftar programına Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada ve İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ve Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İl Müftü Yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli ve Selami Kurt, Acıgöl İlçe Müftüsü Vedat Tekin ve Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar ile hayırseverler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Program, hep birlikte yenen iftar yemeğinin ardından edilen dua ile sona erdi.